Premier előtti Hasutasok

 

 

 

Az Őze Lajos Filmszínházban 2007. március 13-án premier előtti bemutatón tekinthettük meg Szőke András és Grecsó Krisztián filmjét a Hasutasokat.

A két forgatókönyvíró Szenteshez, Szegvárhoz és annak környékéhez való kapcsolatát ismerjük, de a filmben további szentesi szereplőkkel is találkozhattunk.

A fél hatkor kezdődő film végén sétált fel a vászon előtti színpadra a "négy régi jó barát". Szőke András, Badár Sándor, Zelei Gábor és Horváth János, hogy köszöntsék a közönséget.

 

 

 

De miről is szólt a film?

Íme röviden, mert további részletekért érdemes felkeresni a legközelebbi filmszínházat és megtekinteni a Hasutasokat.

 

Négy régi jó barát - a rendszerváltásig mindnyájan vasutasok - a leépítések áldozatai lesznek. Sok évvel ez után, mikor már a régi állomást is elhordták a tolvajok, Honos falu egykori állomásfőnöke Zsuzsa Lajos értesítést kap a városból, hogy menjen be az állomás irodájára. A MÁV ugyanis ezt a szárnyvonalon lévő állomást nézte ki, hogy a Taszáron állomásozó katonáknak szállított árút ellenőrizzék. Zsuzsa Lajos, hogy a négy barát alkalmilag újra álláshoz jusson azt hazudja, az állomás még létezik, és képesek ellátni a feladatot.

 

 

Szentes, 2007. 03. 20.

.