Mustra gála a színházban

"Akarsz-e játszani?"

 

 

 

2007. március 31-én a Tóth József Színházteremben rendezték meg a Horváth Mihály Gimnázium Mustra-gáláját, melyen a színház és az irodalom kedvelői a sikeres mustra-vizsgát tett drámaisok színpadi produkcióit tekinthették meg.

 

Eltelt egy év és ismét itt vagyunk a színházban, hogy megnézzük a drámai tagozat sikeresen mustrázott diákjainak közös előadását - mondta dr. Bácskainé Fazekas Márta, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, aki megnyitójában kifejezte, hogy igazán büszke a diákok idei teljesítményére. Ezután pedig felelevenítette az idén már 29 éves tagozat életre hívásának történetét, hangsúlyozva, hogy a tagozat nem a semmiből nőtte ki magát, hanem hosszú színpadi munka előzte meg a születését. 1978-ban szerettek volna beindítani az országban egy színész-előképzőt, melynek létrehozásában Bácskai Mihály jó partnernek bizonyult. Azóta megfordult a cél, hiszen ma már nem a színészek képzése az elsődleges, hanem az, hogy a drámapedagógia eszközeivel tudják elősegíteni a diákok személyiségformálást.

 

 

 

Az igazgató szavait követően pedig elkezdődött a kreatív, fantáziadús és élménygazdag előadás, melyben többször a közönség aktivitását is igénybe vették a drámaisok. Kérdéseket tettek fel a nézőknek és sokszor a nézőtéren ülve szólították meg színésztársaikat. A rendhagyó előadáson a nagy költők és írok (többek között Kosztolányi Dezső és Molnár Ferenc) ismert versei és darabjai mellett a tanulók által írt vagy egyéni értelmezésben feldolgozott irodalmi műveket és színpadi jeleneteket is láthattunk.

Szentes, 2007. 04. 05.

.