KUKA-DIÉTA

 

A szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola pedagógus szakmai munkaközösségei és diákönkormányzata KUKA-DIÉTA, avagy gyűjtsünk együtt szelektíven hulladékot című játékosan komoly komolyan játékos verseny rendezett múlt héten (2007. március 10-én), szombaton.

 

 

 

A tornateremben tartott ünnepélyes megnyitó után a csapatok megkapták a feladatokat, melyek között volt elméleti (keresztrejtvényfejtés, zenei kvíz) és gyakorlati (plakátkészítés) jellegű is. Az állomásokon az iskola pedagógusaik és a szegedi főiskola harmadéves hallgatói várták a csapatokat.

 

 

 

Volt, aki a szelektíven gyűjtött hulladék útját kísérte végig a hulladékgyűjtő szigettől egészen a komposztáló telepig gyűjtőautóval. Ezt a Városellátó Intézmény hulladékgazdálkodási csoportvezetője, Kiss Ferenc irányította. De olyan is, aki a délelőttöt kreatív módon, hulladékok újrafelhasználásával töltötte, így alkotva újat, ötleteset a már szemétnek hitt anyagokból!

 

 

 

Újrahasznosított papírból készült játékokon mérhették össze ügyességüket a diákok. A program sportversennyel zárult.

 

 

 

A zsűrit a rendezvény két fő támogatója, Németh Gábor, az Öko-Pack Kht. kiállítás-szervezője és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának adjunktusa, Fűzné dr. Kószó Márai alkotta.

 

 

 

A verseny végeredménye:

1. Koszta Jószef Általános Iskola

2. Klauzál Gábor Általános Iskola

3. Kiss Bálint Református Általános Iskola

  

Üres kézzel senki nem ment haza a versenyről az Öko-Packnak, a Városellátó Intézménynek és a szervező Klauzál Gábor Általános Iskolának köszönhetően.

A legjobb munkákat pedig a március 22-én, a Megyeházán nyíló kiállításon is megtekinthetik az érdeklődők.

 

 

Szentes, 2007. 03. 22.

.