VI. Télbúcsúztató Karnevál  1. nap

 

 

 

 

2007. március 2-án vette kezdetét Szentesen a "télűzés". Igazándiból nem is kellett annyira űznünk a telet, mert ha visszagondolunk, akkor ez a tél nem volt tél, de sebaj, ezt a pici hideget is elűztük.

 

 

 

A Városháza mellől indult pénteken a karneváli menet, mely a következő napnak volt a beharangozója, amikor is városi farsangot rendeztek a Sportcsarnokban.

 

 

 

Karneváli kisvonat kísérte a zászlóforgatók és gólyalábasok menetét, akik végig szórakoztatták a járókelőket.

 

 

 

A Penny parkolóban volt a menet első megállója, ahol a fázós embereknek forralt bort osztottak, de a gyermekek sem maradtak ki az ajándékozásból, ők joghurttal koccinthattak a télűzés kezdetén.

 

 

 

A parkolói pihenő után a menet a Kertvárosi Yeee-Lo söröző által rendezett Kertvárosi Party-ra indult. Ott a Köztársaság utcai óvodások táncoltak sramli zenére, majd a zászlóforgatók bemutatóját láthattuk.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A Vaga Banda gólyalábas csoport előadásában láthatott a kurtalábú közönség tűznyelő produkciót. A sok "vöröskakas" lenyelése nem maradt büntetlen, mert a pálinkafokolásnál csőstül jöttek a "kakasok", ahogy azt a fenti képen is láthatjuk!

Szerencsére megúsztuk, de valójában meg fogjuk-e úszni nagyobb eső nélkül ezt a napot? Úgy nézett ki, hogy pár csepp után elered az eső, de azt a pár cseppet sikerült a közönségnek elűzni.

A sikeres esőűzés után a menet visszaindult a városközpontba, ahol már sokan várták a kisvonatot a Luther téren.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A téren több százan tapsolták meg újra a zászlóforgatókat, és indultak sétavonatozásra, miközben kihirdették a másnapi programot. Ezután nem volt más hátra, minthogy bizakodjunk a szombati időjárásban, hogy tényleg legyen mit elűznünk délutánra.

 

 

 

Folyt. köv.!

Szentes, 2007. 03. 05.

 

 

 

.