Jazz- és Világzenei Napok 1.

 

 

 

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az idén is rendez koncerteket a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola (népszerű nevén: a zeneiskola), a Jazz- és Világzenei Napok keretében. A hangversenyekre három, egymást követő pénteken kerül sor, 19 órai kezdettel.

 

Először, 2007. március 9-én a tévé egyik műsorában felvillant világzene-együttes, a Fabula Rasa lépett a közönség elé. A muzsikája többfajta zenei világot ötvöz, mint a világzenében utazó magyar formációké általában. Domináns tényezőnek számítanak a balkáni (szerb, macedón) és a cigány népzenei elemek, de határozottan kivehetők benne a magyar, a portugál és a klezmer motívumok, sőt érvényesül a kortárs muzsika hatása is. Feldolgozott népzenét nem tartalmaz az anyag. A dalok többnyire Szirtes Edina "Mókus" szerzeményei, ám azok olyan hatással bírnak, mintha valami egzotikus folk-zenét hallgatnánk.

 

 

 

A rendezvénysorozat további résztvevői a Matthew Mitchell Quartet és a Smooth, valamint a Molnár Dixieland Band lesznek. Róluk a következő számainkban olvashatnak majd bővebben.

Szentes, 2007. 03. 15.

.