Diákönkormányzat napja

 

 

 

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 159. évfordulójára emlékezett meg a Petőfi Sándor Általános Iskola az ünnep előtti utolsó tanítási napon, mely az iskolában működő diákönkormányzat napja. Az iskolában egy központi ünnepség előzte meg a Koszta József Múzeumban történő időutazási programot, melyen az iskola felső tagozatos diákjai vettek részt.

 

 

 

A 3.b osztályosok színvonalas műsor keretében idézték fel a korabeli eseményeket. Ezt követően a diákönkormányzat tagjai megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát. A délelőtt az eseményekhez illő játékos tevékenységgel folytatódott. Számos érdekes helyszínen tevékenykedhettek az alsó és felső tagozatos gyerekek. Kézműves foglalkozások, rajzolás, festés célbadobás, különböző történelmi, irodalmi "Pilvax kávéházak" várták a gyerekeket a tantermekben.

 

 

 

 A felső tagozatosok a Koszta József Múzeumba is ellátogattak, ahol korabeli dokumentumok alapján ismerkedtek a szabadságharc korával. A tárlók anyagának tanulmányozása után Csige Istvánné Erzsike néni olvasott fel érdekes írásokból, majd a kort idéző filmrészletet néztek meg a kisdiákok.

Minden osztály készült egy-egy alkotással, és a legsikeresebbekből a nap végére egy kis bemutatót is rögtönöztek a Múzeumban a gyerekek.

A délelőtt folyamán minden csoport az ünneppel kapcsolatos feladatlapot töltöttek ki. A legsikeresebbek az alábbi tanulók voltak:

 

 

 

5. osztály: I. Pászti Melitta, II.  Barna Bianka, III. Oroyovwe Onoriode Gréta

6.a osztály: I. Pintér Nikolett, II.  Dancsik Viktor, III. Vigh Gergő

6.b osztály: I. Szécsi Zsanett, II.  Bódi Amanda, III. Keresztes Nagy Kinga

7.a osztály: I. Harcsa Viktória, II.  Bugyi Zoltán, III. Szabó Viktória

 

 

 

7.b osztály: I. Bődi Dénes, II.  Mészáros Lívia, III. Takács Gergő

8.a osztály: I. Németh Dávid, II.  Sajtós Beatrix, III. Derék Hajnalka

8.b osztály: I. Posse Rozalinda, II.  Garai Bianka, III. Börönte Dávid

 

 

Szentes, 2007. 03. 25.

.