A Szentesi népi mesterségek
Könyvben - Képen - Neten

 VIII. Helyismereti vetélkedő 

 

 

 

2007. március 28-án a Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika közreműködésével ismét megrendezték (immár nyolcadik alkalommal) a helytörténeti vetélkedőt a 10–14 éves diákoknak.

 

 

 

Az iparszerű termelés beindulása előtt igen sokféle népi mesterséget űztek városunkban: takács, mézeskalácsos, gyertyaöntő, talicskás, bognár, kovács, szűcs, szíjgyártó, kádár, fazekas, cipész, halász, pákász stb. Ebben a tanévben ezekhez a témákhoz kapcsolták a SZENTESI NÉPI MESTERSÉGEK KÖNYVBEN – KÉPEN – NETEN – ÉS A VALÓSÁGBAN című helytörténeti versenyt.

 

 

 

Iskolánként két öt fős csapat indulhatott a megmérettetésen, mely három helyszínen zajlott. A Gyermekkönyvtárban és a Koszta József Múzeumban két-két fő, míg a TEAM-ben egy tanuló oldott meg érdekes feladatokat. Az utóbbi helyszínen előny volt, ha a versenyző rendelkezett informatikai ismeretekkel.

 

 

 

 

 

12 csapat vett részt a versenyen, melyen az első és a második helyet a Koszta József Általános Iskola csapatai szerezték meg, harmadik lett a Kis Bálint Református Általános Iskola csapata, negyedik helyen pedig a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola versenyzői végeztek. A diákok értékes jutalmakat vihettek a verseny után haza.

 

 

Szentes, 2007. 04. 02.

 

.