Multimédiás Bibliaismereti verseny

 

 

 

2007. január 21-én a Kiss Bálint Református Általános Iskolában rendezték meg az Országos Multimédiás Bibliaismereti Versenyt. A református iskolákba járó és református hittant tanuló diákok számára ez egy komplex informatikai verseny volt, melyen két fõs csapatok indulhattak.

A feladatok a hittanórán tanultak és informatikai ismeretek alapján voltak megoldhatók.

 

 

 

Három korcsoportban és három fordulóban versengtek a tanulók értékes informatikai ajándékokért, melyek megszerzéséért jól kellett felhasználniuk az iskolai hittanórán tanultakat és különböző információk megkeresésének módját az Interneten.

 

 

 

A verseny fordulói:

1. regisztrációs forduló (Interneten): Mindhárom kategóriában szabadon hozzáférhetők voltak a feladatok. A tanulók ezeket megoldva kapnak egy kódot, amivel a második fordulóba léphetnek.

 

2. regisztrációs forduló (Interneten): Az iskola által megadott bibliai történethez kapcsolódó képet (képeket) kell rajzolniuk a versenyzőknek. Az elkészült munkákat elektronikusan kellett elküldeniük a szervezőknek. Az elkészült munkákat a helyszíni versenyen a kísérő tanárok értékelték. A legjobb alkotásokat kategóriánként három-három különdíjjal jutalmazták.

 

3. forduló (Szentesen): A döntőben a csapatoknak 2 óra állt rendelkezésre a feladatok megoldására. Mind a feladatok megismertetése, mind az értékelés teljesen elektronikusan - web technológiával - történt.

 

A versenyről bővebb információt vagy az iskola honlapján, vagy a verseny hivatalos oldalán találunk.

Szentes, 2007. 02. 20.

.