6. alkalommal temetjük a telet

 

 

2007. március 2-án veszi kezdetét a hivatalos télbúcsúztatás Szentesen. Két napon keresztül lehet mókázni a városban, mely mókázást és télriogatást az idén gólyalábas télűző mesterekkel fogjuk véghez vinni.

 

Március 2-án pénteken délután 2 órakor indul a kisvonatos menet és dobolják ki a karnevál időszámítását a Kossuth utcán, és közben forralt bort osztanak. A zászlóforgatók bemutatója után fél 4-kor Kertvárosi Party lesz a Yeee-Lo Sörözőnél, ahol a Köztársaság utcai óvodások űzik el a telet, vagy éppen a tavaszt csalogatják. Itt is még egy gyors zászlópörgetés után indul vissza a menet a városközpontba.

Fél ötkor Karneváli Hangolódó lesz a Luther téren a Vaga Banda jóvoltából.

 

Másnap, március 3-án reggel 9 órakor veszi kezdetét a „Picúrok Farsangja” a Pom-Pom együttessel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Napközben a "Szabadtéri udvaron" ugráló vár, kirakodó vásár várja a vendégeket, de lesz városnézés is kisvonattal karneváli hangulatban. Délben szabadtéri fánkkóstolás vár mindenkit, majd elkezdődik a „Nagyoknak” a jelmezversenye.

Délután 4 órakor indul az Utcai Karnevál, mely vonulás közben gólyalábasok műsora lesz több helyszínen. 17.00-18.00 óra között látványos téltemetés lesz az Ifi Parkban, ahol a Batucada Band ütőegyüttes műsorát is megtekinthetjük.

Este hét órakor kezdődik a díjkiosztó gála a Sportcsarnokban, mely végén Zanzibár koncert lesz és persze az elmaradhatatlan lufieső.

 A plakátra kattintva kinagyítható!

Szentes, 2007. 02. 28.

.