Évértékelő Közgyűlés a HRSE-nél

 

 

 

 2007. december 06-án a délutáni órákban tartotta a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) a 2007. évi évadzáró Közgyűlését Szentesen, a Damjanich laktanyában.

 

A HRSE hivatalosan 2006. június 15-én alakult meg az akkori MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár támogatásával, a sportot kedvelő, az egészséges mozgás iránt elkötelezett tagság részvételével. A katonai szervezetek átszervezését követően, 2007. március 1. óta, a sportegyesület a tevékenységét a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj bázisán folytatja tovább.

 

Varga István mk. alezredes, a sportegyesület elnöke megnyitójában köszöntötte Nyers  József mk. ezredest, a HRSE tiszteletbeli elnökét, a meghívott vendégeket, valamint a közel 30 fős megjelent egyesületi tagságot.

 

A megnyitó beszéd után Lőrincz Gábor az egyesület elnökhelyettese tartotta meg az elmúlt év értékelő beszámolóját. Az értékelésében a kezdetektől napjainkig elevenítette fel a szakosztályok helyzetét, fejlődését. Kiemelte, hogy jelen pillanatban már öt jól működő szakosztály van az egyesületen belül. Ezek a labdarugó, a terep íjász, az airsoft, a tömegsport szakosztályok és ehhez társul egy aerobik csoport. A különböző szakosztályok az év során jelentős fejlődésen mentek keresztül, és kimagasló eredményeket értek el sportolóink úgy egyéni, mint csapat versenyekben – mondta.

 

Beszélt a Műszaki Zászlóalj és a HRSE kapcsolatáról. A Magyar Honvédségen belül 4 sportág van, a mezei futás, a katonai háromtusa, a lőbajnokság és a járőrbajnokság, amelyekre ráépítik a sportversenyeket. Ezeken kívül vannak amatőr bajnokságok, melyekre ráépül a HRSE. Ennek kapcsán szeretnének segítségnyújtást adni a zászlóalj állományának a fizikai felkészítésekben, valamint az alakulat által szervezett sportrendezvények lebonyolításában.

 

Kiemelten beszélt a sportegyesület nyitásáról a civil szféra felé. Nagyon fontos a laktanyában dolgozók és családtagjaik bevonása az egyesület szakosztályaiba. Szeretnénk egy olyan lehetőséget kínálni a családtagoknak, fiúknak, lányoknak, amivel az egyesület utánpótlását tudnánk biztosítani – mondta Lőrincz Gábor. Fontos cél a városban működő kis létszámú sportcsoportok bevonása a HRSE-be, és jelentős eredmény Szegvár nagyközség felkérése helyi versenyek rendezéséhez.

 

2007. év gazdasági helyzetének értékelésekor részletesen beszámolt az elmúlt év bevételeinek és kiadásainak számszaki alakulásáról. Hátrányosan érintette az egyesületet, hogy jelentős pályázati összegre nem volt lehetőség pályázatot benyújtani, mivel a nagyobb pályázatok az év első felében jelentek meg, és az egyesület nem volt még egy éves, így nem pályázhatott.

 

Az egyesület jövő évi fő célkitűzései között szerepel pályázat útján szerzett lehetőségek kihasználása. Ehhez pályáznunk kell a Honvédelmi Minisztérium irányába, Szentes város Önkormányzata felé, és mivel kiemelten közhasznú egyesület vagyunk, lehetőségünk van EU pályázatokban való részvételre – fogalmazta meg Lőrincz úr.

 

A HRSE 2007-ben megrendezett versenyeinek értékelése után, az elnökhelyettes úr kiemelte, a tömegsport szakosztály vett részt a legtöbb versenyen, és fejlődésük jelentős eredményekben mérhető. A 2008. év tervezett sportversenyeiről beszámolva kihangsúlyozta, megpróbálunk részt venni minden lehetséges versenyen.

 

 

A beszámoló után az elnökség nevében megköszönte a Műszaki Zászlóalj parancsnokának lehetőségeket, amelyekkel hozzájárult a Sportegyesület működésének biztosításához, valamint a sikeres versenyeredmények eléréséhez. Ezt követően sportolók érdemeinek elismerésére került sor, melynek kapcsán Varga István mk. alezredes, a HRSE elnöke adott át díjakat a legeredményesebb sportolóknak.

 - 2007. évi versenyek alapján a HRSE legeredményesebb sportolója díjat kapta Vakhal Norbert.

 - Éves sportteljesítménye alapján díjazásban részesült Vakhal György, Szluka István és Horváth Csaba.

 - A HRSE érdekében végzett kiemelkedő munkája alapján elismerésben részesült Nagymihály Tiborné, Varga Árpád, valamint Miklósik Tamás.

 A közgyűlés zárásaként Lőrincz úr megköszönte a megjelenteknek a részvételt, a tagok és a támogatóknak az éves munkáját, majd egy közös kellemes kikapcsolódást ígérő vacsorára invitálta a Közgyűlés résztvevőit.

Szentes, 2007. 12. 10.

 

.