Bence Evelinnek adta játékait

 

 

 

A megyei lapból értesült a tizenegy éves nagymágocsi Kiss Bence szívbeteg kisfiú a gyógyíthatatlan kórtól szenvedő Gazsi Ildikó Evelin és családja nehéz sorsáról.

Evelin egészségesen született, ám kétéves lehetett, amikor megtámadta egy ritka kór, a rettszindróma. A most tízesztendős, ötvenkilós lányka nem tud beszélni, artikulálatlan hangokat ad, pelenkázni és etetni kell.

A rossz anyagi körülmények között, szoba-konyhás házban élő kiséri családnak gondot jelent a kislány utaztatása a vásárhelyi speciális iskolába, amely jó hatással van a beteg gyermekre. A szülőknek az is fáj, hogy a műanyag kádba már alig fér bele Evelin, így nehézségek árán tudják csak fürdetni. Azt mondták: jól jönne a fürdőszoba, csak hát a kislány kezeltetésére is alig jut pénzük.

 

 

 

A súlyos szívbetegséggel küzdő Kiss Bence rengeteg játékától vált meg. – Gondoltam, hogy segítek rajtuk, mert a szüleik nem tudnak játékot venni nekik – mondta Bence. Bence összeszedte a játékait, s édesanyjával elvitte Szentesre. Az édesanyja, Jolika – aki kisfiával a Vöröskereszt területi vezetősége titkárának, Agócs Lászlónénak a közvetítésével jutott el Szentesre – elmondta: együtt éreznek a családdal, mert amikor Bence fia a klinikán volt, nekik is jólesett, ha ajándékot kaptak.

Itt találkoztak Serfőző Levente atyával, akit Kiss-Rigó László megyés püspök kért meg, hogy a szeged-csanádi egyházmegye nevében vigye el az egyházmegye pénzadományát (háromszázezer forintot) Evelin és családja megsegítésére. Serfőző Levente elmondta, hogy azzal tisztában vannak, hogy közvetlenül nem járulnak hozzá Gazsi Ildikó Evelin állapotának megváltoztatásához, de emberhez méltó élethez szeretnék segíteni őt a fürdőszoba kialakításával.

Szentes, 2007. 12. 30.

.