746 érmet szereztek 2007-ben

Évértékelő a szenior úszóklubnál!

 

 

14. éve alakult az a mag, amelyik létrehozta Szentesen a szeniorúszást. A jelenlegi önálló egyesület a Szentesi Delfin ESC 8. évét kezdte meg. Taglétszámuk jelenleg 60 fő. A szentesen élő tagjaink mellett vannak Szegeden, Budapesten, Békéscsabán és Egerben élők is. Közülük néhányan szentesi gyökerekkel bírnak, mások pedig őket választották. Mindenki nagyon fontos számunkra, aki hajlandó valamit tenni csapatukért, valamint fontos, hogy mindenki jól érezze magát a közösségben, hiszen szabadidőjük egy jelentős részét együtt töltik, s nem mindegy milyen hangulatban.

 

 

 

16 uszodában rendezett versenyen vettek részt ebben az évben, a 7 nyíltvízben rendezett hosszútávúszó rendezvény mellett.

Ez a sok verseny igen nagy megterhelést jelentett anyagilag és felkészülésben egyaránt úszók számára.

A versenyeken összesen 40 versenyző 434 arany, 204 ezüst és 108 bronzérmet szerzett az egyéni számokban.

Eddigi legsikeresebb évüket zárták, ezt több tekintetben is elmondhatják. A legkiemelkedőbb sikert az EB és az OB hozta.

 

Európa Bajnokság, Kranj

A nívós és népes Európa bajnoki mezőnyben a 16 versenyző nagyon szép eredményt ért el. Ez vonatkozik mindenkire, azokra is, akik nem kerültek be a pontot szerző első nyolc helyre, nem állhattak fel a dobogóra, de saját számukban a legjobb idejüket úszták, és hónapokig keményen, kitartóan edzettek, szívüket, lelküket beleadták a számaik leúszásába. Megérdemlik, hogy nevüket külön is megemlítsük, büszkék legyünk rájuk. Csák Zsuzsanna, aki fantasztikus idővel lett 9, mellette 200 háton és 200 vegyesen is ragyogóan úszott,Bocskay Zsófia, aki nagyot küzdött a pillangó számokban, Debreczeni Beáta, aki fantasztikusan úszott 200 mellen, s a tobbiek akik, szintén jól szerepeltek: Pengő Erzsébet, Orosz Erika, Barakonyi Judit, Dr. Kanyó Ádám, Pólya Sándor és Kasza József.

S most lássuk a pontszerző helyeken végzett úszókat.

Berezvainé Virágos Éva 3. lett 800 gyorson új országos csúccsal, mellette két 7. helyet szerzett 100 és 200 háton.

Dr. Bakacsi Gyula 3. lett 50 háton, s emellett 200 mellen és 100 háton is 4. helyezett volt.

Venczel Kincső, aki 200 vegyesen nagy országos csúccsal 2. helyen végzett, s picivel maradt le a dobogó legmagasabb fokáról.

Pólyáné Téli Éva, 100 pillén 5, 200 pillén 6, 50 pillén 7. lett, emellett 50 mellen 10, 100 mellen 11. helyen ért célba

Melkuhn Dezső 200 pillén 5. helyezett lett, emellett 200 mellen 9, 200 vegyesen 11, 5 km-en pedig 12 helyen ért célba

Felvégi Zsuzsanna 400 gyorson és 5 km-en 7. helyezett lett.

Női vegyes váltónk közül a III. korcsoportos 6. helyen érkezett a célba. Tagjai: Virágos Éva, Téli Éva, Csák Zsuzsa, Pengő Erzsébet.

II. korcsoportos lányaink 9. helyezettek lettek: Tagjai: Felvégi Zsuzsanna, Barakonyi Judit, Venczel Kincső, Orosz Erika.

 

Országos Bajnokság, Gyula

Az országos bajnokságról szintén elmondhatják, hogy eddigi legsikeresebb szereplésünket érták el. Úgy gondolták, a tavalyi évet már nem lehet felülmúlni, de sikerült, s nem is akármilyen mértékben. 59 egyéni bajnoki cím mellett 26 ezüst és 21 bronzérem került versenyzőik nyakába. Emellett két váltó bajnoki arannyal is gazdagabbak lettek, ami nem volt kis teljesítmény, mert minden csapat már az EB csapatát nevezte.

16 versenyző volt, aki felállhatott a dobogó legmagasabb fokára:

Felvégi Zsuzsanna 9 alkalommal, s ezzel a verseny legjobb női úszójának járó díjat is átvehette.

Dr. Bakacsi Gyula, Berezvainé Virágos Éva, Kovács Imréné 7, Pólyáné Téli Éva 6, Szabó Imre és Csák Zsuzsa 4, Bertényi Mária, Becsák Jánosné, Venczel Kincső 3, Debreczeni Beáta, Bocskay Zsófia, Pengő Erzsébet, Gullay Mihály, Varga Kis Katalin, Barakonyi Judit 1 bajnoki címet szerzett az ezüst és bronzérmek mellett.

Brunszvik Árpád, Melkuhn Dezső, Cseuz László, Horváth Sándor, Balázsné Lukátsy Katalin, Takács Sándor értékes ezüst és bronzérmekkel járult hozzá a csapat sikeréhez.

Szentes, 2007. 12. 30.

.