2.000.000-an kattintottak ránk!

Másfél év alatt megdupláztuk látogatottságunkat

 

 

Több mint 2400 nappal ezelőtt  2001. május 21-én indult útjára a bit-ek és byte-ok világában a Szentesi Mozaik. Az újság népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy míg öt év kellett egy millió látogatói kattintáshoz, addig ennek a számnak a megduplázásához már csak másfél évre volt szükség.

Az újság indulásakor az volt az elsődleges cél, hogy az olvasók önmagukat lássák viszont az interneten keresztül, vagyis olyan rendezvényekről tudósítsunk, melyekről senki nem ad részletes hírt.

 

 

A három független statisztikai rendszer jól tükrözi, hogy melyek voltak azok az események, amelyek iránt nagy volt az érdeklődés. Ilyenek a ballagások, a szalagavatók, de sok látogató kereste fel oldalunkat a rekord árvízkor vagy a kurcai halpusztuláskor.

Elmondhatjuk, hogy technikai szerencsénk van a téren, hogy míg más médiákban mindenféle mennyiségi korlát van, addig nekünk ilyennel nem kell számolnunk, szóval korlátlan kép és hanganyaggal színesíthetjük az újságot.

 

 

 

Lássunk pár számadatot az elmúlt 6 és fél évről:

Eddig 5260 tudósítás készült Szentes mindennapjairól. 72 országból sikerült elérhetőséget regisztrálnunk a kezdetek óta. (Egy kis ízelítő az országok listájából, melyet a statisztikai rendszer gyűjt: Peru, India, Japan, Vietnam, Pakistan, Argentina, China, Morocco, Luxembourg, Estonia, Venezuela, Bosnia and Herzegowina, Panama, Croatia, United Arab Emirates, Egypt, Macedonia, Algeria, Senegal, Korea, Republic of Puerto Rico, Malaysia, Benin, Bolivia, Taiwan, Cyprus)

 

Eddig 5260 db képes tudósítást készítettünk. A több mint ötezer cikket 51.370 db kép gazdagítja. Jelen pillanatban 4.329.945.740 (4,3 giga) bájtot foglal el az újság a szerveren.

100 óra hanganyag teszi hallgathatóvá azt a 370 cikket, melyen ha csak hangilag is, de jelen lehetünk virtuálisan.

Eddig sikerült több rendszerleállást (feltörést) túlélnünk, de voltak kisebb veszteségeink. Ilyen volt, amikor megsérült a Fórum adatbázisa, vagy amikor illetéktelenek törölték a teljes Mozaik anyagot a szerverről.

Tudjuk hogy nem lehet mindenkinek egyformán megfelelni, de megpróbáljuk mindenki igényét legjobb tudásunk szerint kiszolgálni.

 

Az év végén szokták megkérdezni a szinte már közhelynek számító kérdést, hogy mit várunk a 2008-as esztendőtől. Mit is? Belegondolva a látogatottság növekedési indexébe nincs más vágyunk, mint hogy semmi ne változzon! Pedig fog változni!

Egy-egy nagyobb ünnep alkalmával újabb és újabb szolgáltatásokkal (akár designnal) lepjük meg kedves olvasóinkat! Már kész van a 2008-as meglepetés is, de ezt csak január első napjaiban áruljuk el!

Szentes, 2007. 12. 29.

.