Orvvadászokat kerestek, részeget találtak

 

 

Orvvadászok felkutatására indult 2007. november 14-én, szerdán este Dér Sándor, a Mentettréti Természet- és Vadvédelmi Egyesület hivatásos vadásza, és Varjas Zsolt rendőrhadnagy, a szentesi rendőrkapitányság munkatársa. Bár most nem járt eredménnyel „az ellenőrzés”, azonban – mint elmondták – nem ez az első közös akciója az egyesületnek és a rendőrkapitányságnak.

Dér Sándor beszámolt arról, hogy a hozzájuk tartozó, Szentes és Nagytőke közigazgatási területén lévő ötezer hektáros területen minden nap végeznek ellenőrző munkát az egyesület munkatársai. Volt már olyan, hogy közös akcióban illegális háztartási hulladéklerakást észleltek, s néhány héttel később az eljárás keretében, egy területbejárás során sikerült is felfedni az elkövető kilétét. – Illegálisan lerakott szeméttel, illetve engedély nélküli fakitermeléssel, orvhalászattal sokszor találkozunk, azonban orvvadászatra nemigen van példa – mondták el a területbejárók. Majd Dér Sándor hozzátette, hogy ezen a területen főleg őz, fácán, róka és nyúl van, fogolyból mindössze 10–15 példányt számlálhatnak.

 

 

A közös akcióban orvvadászt nem kaptak el, azonban segítséget nyújtottak egy ittas embernek, aki az út menti fűben feküdt. – Ilyenkor fenn áll annak a veszélye, hogy az alkohol hatása alatt lévő ember nem érzékeli a hideget, és kihűl. Érdemes bevinni a kapitányságra, majd józanodás után kiengedni – kommentálták az esetet.

Szentes, 2007. 11. 16.

.