Márton napi libabál

 

A Szent Anna Utcai Óvoda Alapítványa 2007. november 10-én rendezte meg VI. Jótékonysági Márton napi Libabálját. „Ha lúd, legyen kövér” – gondolták az óvoda dolgozói és a Márton naphoz kapcsolódóan külsőségekben és az est programjaiban is a „libahangulat” megteremtésére törekedtek.

 

 

 

Az ünnepi megnyitó után a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola növendékei szórakoztatták a vendégeket – művészeti vezetőjük Vass Sándor. Az óvoda nevelőtestülete a Lúdas Matyi humoros átiratát adta elő, - mellyel a vendégek jó hangulatát megalapozták. A menüben volt sült libacomb, zúzapörkölt és desszertnek „hétmérföldes lúdláb”. A mondás ugyanis úgy tartja, hogy „aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”.

 

 

 

Vacsora után a Slip együttes szórakoztatta a vendégeket, és az est hátralévő részében Vörös János és zenekara húzta a talpalávalót. A tombolasorsolás főnyereménye mi más is lehetett volna, mint egy szép gúnár. A rendezvény nem másokért, mint a gyermekekért került megrendezésre. A báli bevételt az alapítvány teljes egészében a gyermekekre fordítja, hogy az ovis mindennapok még komfortosabban, igényesebben teljenek. A szülők és családtagjaik, baráti társaságok és támogatók hozzájárulásával valósulhatott meg ez a rendezvény.

Szentes, 2007. 11. 16.

.