Zsoldos napok

 

 

 

Még 2005-ben indult a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola alapításának 35. és névadója halálának 100. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat a Zsoldos Napok. Ebben az évben október 18-20. között rendezték meg a három napos programsorozatot. 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Az iskola névadója Zsoldos Ferenc volt az, aki az ipartestület elnökeként azon gondolkodott, hogyan lehetne az ismétlő iskolába járó iparos tanoncok helyzetén javítani. Az oktatás akkoriban több iskolában folyt. A tanulólétszám és a szakmunkásképzés rangjának emelkedése viszont megkövetelte, hogy az addig a szegedi 624-eshez tartozó fiókiskola önálló épületben működjön. Így adták át 1970-ben a mai A épületet. 1997-ig a gyakorlati oktatás a város nagyüzemeiben, kisiparosoknál folyt. 1992-ben szakközépiskolai osztályok indultak, ahol 23 szakképesítés megszerzésére van lehetőség. A végzett szakmunkások érettségire való felkészítése gimnáziumi osztályokban történik. 2002-ben nagy lendületet adott a Szakiskolai Fejlesztési Programba való belépés. 2004-ben adták át a tanirodát, melyben megvalósítható a gyakorló cégi képzés.

 

 

 

2007. október 18-án Dongó László igazgató úr köszöntötte a diákokat az iskola aulájában és a rövid igazgatói tájékoztató után kezdetét vette a három napos Zsoldos Nap.

Minden nap délelőtt 11-ig rendes tanrend szerint folyt az oktatás és utána kezdődtek a programok, melyeken kitölthettünk műveltségi totót, vagy számot adhattunk, hogy "Mennyire ismerjük Szentest?"

Bemutatkozott a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, de akik ki akartak kapcsolódni, azok angol nyelvi játékokon (Boardgames, Crosswords) vehetek részt. Mindezek mellett, volt tesztlap a magyar Nobel-díjasokról, környezettudatos iskolai nevelésről quiz kérdések, valamint fogyasztóvédelemi tesztet is kitölthettünk.

 

 

 

A három nap egyik fénypontja volt a 9. évfolyam gólyaavatása. Péntek este 7 órakor vette kezdetét a gólyaavatás az iskola tornatermében.

Először is fogadalmat kellett tenni minden gólyának, hogy minden tudásukkal öregbítik a Zsoldos nevet, majd kezdődhetett az osztályok közötti verseny.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

















































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2007. 10. 25.

 

.