Pozitív értékelés

 

 

 

Pozitívan értékelte a látottakat, és kiválónak nevezte a város és a műszaki zászlóalj közötti kapcsolatot dr. Vadai Ágnes. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára látogatássorozatának egyik állomásaként érkezett Szentesre, ahol előbb megtekintette a Damjanich laktanyát, majd külön beszélgetett a Katonanői Bizottság kérdéséről az állomány hölgy tagjaival.

- A víz és az ahhoz kapcsolódó honvédségi tevékenység a jövőben is kiemelkedő fontossággal bír - jelentette ki az államtitkár. Majd elmondta, hogy az állomány képviselői hasonló problémákat vetettek fel a közös beszélgetésen, mint a parancsnok. Érdekes és pozitív volt számára ez a többi alakulatot nem feltétlenül jellemző egybehangzás. A hölgyektől pedig megtudta, hogy Szentesen jó katonanőnek lenni, befogadták őket, együttműködnek velük, és a parancsnoki állomány is pozitívan áll a kifejezetten nőket érintő kérdésekhez.

Az államtitkár szerint külön figyelmet kell fordítani a jövőben a katonák élet- és munkakörülményeinek javítására, valamint az alakulatok feltöltöttségének problémájára, melyet a civil szférával közösen lehet megoldani.

 

 

 

A látogatás végén pedig Nyers József mérnök ezredes, a laktanya parancsnoka bejelentette, hogy folyamatban van az a szerződéskötés, amely deklarálja a honvédség és a Zsoldos Ferenc Szakiskola és Szakközépiskola, valamint a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola jövőbeni együttműködését, s amely alkalmat ad arra, hogy az intézmények diákjai több információt kapjanak a katonaságról, és meglátogassák a laktanyát. Így reménység szerint ezen iskolák tanulói is nagyobb számban jelentkeznek majd az alakulatokhoz.

Szentes, 2007. 10. 01.

.