Nyolc jelzőlámpa, körforgalom nuku!

 

 

Elkészült Szentes településszerkezeti terve, mely hamarosan a szentesi képviselőtestület elé kerül. Egy picit elmélyültünk benne és érdekes dolgot találtunk a közlekedésfejlesztési anyagban, mely szerint Szentesen nyolc jelzőlámpás kereszteződés épülne, és ezzel szemben egy körforgalom sem!

Hat új híd épülne a Kurcán! Az Arany János utca beletorkolna, azaz kivezetne a Csongrádi útra úgy, hogy egy hídon vezetne át az út a Kurcán, majd a "Pockos" sportpálya mellett végighaladva kapcsolódna az északi bevezető útba. 

Nem csak a közlekedési anyag tartogat érdekes információkat, hanem az idegenforgalmi rész is, melyben megtalálható a városkapu építésének gondolata, amit talán évekkel ezelőtt a Fórumon merült fel elsőként, mint gondolat.

A Termáltóra pedig evezőspálya gondolatát vetették papírra a tervkészítők amely mellett hétvégi házas üdülő terület kerülne kialakításra. Egyszóval rengeteg érdekes információ olvasható a településszerkezeti tervben, amit az alábbi logóra kattintva megtekinthet mindenki.

 

 

 

Várjuk az anyaggal kapcsolatos észrevételeket a FÓRUM-ba a

Társalgó/Szentes településszerkezeti terve topicba!

 

Továbbá a tervek megtehetők a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán ügyfélfogadási időben.

A témában lakossági fórumra is sor kerül, amelynek időpontjai:

 2007. október 11. (csütörtök) 17 óra és

 2007. október 12. (péntek) 15 óra.

A lakossági fórum helye a Tóth József utcai Művelődési és Ifjúsági Ház mozi terme.

Szentes, 2007. 10. 09.

.