Megtört az átok

 

 

 

Már babonásak a szentesi szurkolók, amikor a Dunaújváros női csapata vendégségbe érkezik Szentesre. Hét esztendővel ezelőtt sikerült utoljára győzelmet aratni a dunaújvárosi lányok ellen.

Nem túl jól indult a rangadó: büntetőhöz jutottak a vendégek, csakhogy a válogatott Tóth Andrea bravúrral hárított, és ebből a házigazdák profitáltak, mert az ellentámadásból Szabó X. megszerezte a vezetést. Jó volt a meccs, nagy volt az iram, a második negyed elején még 2–2 állt az eredményjelzőn. Az elpusztíthatatlan Szremkó „Szuszi" centerből csavart a kapuba, majd a szerencse is a szentesiek mellé állt. Az történt ugyanis, hogy a büntetőt elvégezni akaró Varga A. kezéből kiesett a labda... Bánhatták a buta hibát a vendégek, mert az ausztrál légiós, Magann a nagyszünet előtt kettőre növelte a MetalCom előnyét, 4–2.

 

 

 

A fordulást követően, a harmadik negyed közepén kicsit megijedtek a szurkolók, hiszen kiegyenlített az Újváros. Csakhogy a legutóbbi ezüstérmes feltámadása nem okozott törést a lelkesen, fegyelmezetten, és olykor kiválóan pólózó házigazdák között. Rendezték soraikat, majd egy másodperccel a negyed vége előtt Szremkó lélektanilag hihetetlenül fontos góllal újból vezetéshez jutottak. A vendégekre nézve demoralizáló találat volt, a befejező nyolc percben már képtelenek voltak újítani. Futottak az eredmény után, mindhiába: 7–6-os hazai vezetésnél, harmincöt másodperccel a vége előtt Kotova gólja végleg szertefoszlatta reményeiket.

Szentes, 2007. 10. 26.

.