Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az „Ifjúságvédelem az iskolán kívül: kiskorúak alkohol és drogfogyasztása” tárgyban intézkedési tervet fogadott el a 128/ 2007.(V.25.) Kt. számú határozatával. Ennek része, hogy a Képviselő-testület helyi rendeletben kívánja meghatározni, hogy a szórakozóhelyek egységesen zárjanak be hajnali három órakor. A döntésnek megfelelő előterjesztés elkészült, de a rendelet-tervezetet a Képviselő-testület nem fogadta el, arra utasította a rendelet előkészítőit, hogy az érintettek véleményét is kérjék ki e kérdésben.

 

Városunkban összesen tizenhét vendéglátó egység tart nyitva – többnyire csak péntek és szombat éjjel – éjfél után is, általában két óráig, ezen belül öt olyan vendéglátó egység van, amelyik hajnali négy- öt óráig is nyitva van.

 

A szórakozóhelyek kötelező zárva tartási idejének elrendelése kettős célt szolgálna: a kiskorúak védelmét az alkohol és drogfogyasztástól és attól, hogy bűncselekmények szabálysértések elkövetőivé vagy áldozataivá váljanak, illetve a város lakói nyugalmának, a város épségének és rendjének megőrzése.

 

 A szavazásban felsorolt érveket gondolatébresztőnek szánta Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera aljegyző asszony, és kéri hogy véleményüket, javaslataikat írják meg a kommentárban, hogy az ifjúság védelmében, vagy a város rendjének megóvása érdekében rendeljen-e el a Képviselő-testület kötelező zárva tartást a szórakozóhelyeken?

 

Ön szerint milyen hatása lehet a tervezett kocsmarendeletnek a kitűzött célok elérésére?

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2007. október 30-án indult.

Szentes, 2007. 10. 30.

.