Kalandozz a könyvek birodalmában!

 

 

 

A Szentesi Városi Könyvtárban 9. alkalommal került megrendezésre „Kalandozz a könyvek birodalmában!”   című kulturális ki-mit-tud. A könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőre Szentes és kistérségének középiskolás fiataljait várták.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a városi versenybe két csongrádi iskola (Sághy, Batsányi) is bekapcsolódott. Összesen 21 kétfős középiskolás csapat versenyzett 2007. október 24-én.

 

 

 

Három feladatban kellett megmutatni tudásukat, hogy mindenki miként tud kalandozni a könyvek birodalmában. Első feladatként feleletválasztós tesztlapot kellet megoldani a csapatoknak a megadott irodalom alapján). A második feladatban az online és cédulakatalógust kellet használni, majd végezetül olvasótermi kézikönyvek alapján kérdésekre kellett a helyes válasz megadni.

A zsűrinek (Mészáros Júlia, Benedek Istvánné és Szekeres-Dancsó Mónika) ebben az évben is nehéz dolga volt, mert a részpontok döntöttek a helyezettek között. (A harmadik és negyedik helyezett között csak a "Könyv, könyvtár, könyvtáros... a filmek" c. játék döntött.)

 

 

 

A versenyben az alábbi végeredmény született:

1. Bárkai Gabriella – Hötl Edit (Bartha)

2. Hercz Barbara – Mezei Beáta (Bartha)

3. Oprea Adrienn – Halász-Szabó Vivien (Bartha)

4. Nyári Erzsébet – Pap Mónika (BJG)

 

 

 

A színvonalas versenyt a résztvevők a két szervezőnek (Köteles Judit és Nagy Enikő) köszönhetik, meg persze a verseny támogatójának a DARIT-nak.

Szentes, 2007. 10. 30.

.