Idősek Világnapja

 

 

 

Szentesen 2007. október 7-én rendezett ünnepséget ebből az alkalomból Szentes Város Gondozási Központja a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében.

 

 

 

Az ENSZ 1991-ben hivatalosan is az Idősek Világnapjának nyilvánította október 1-jét. Azóta minden évben a világ valamennyi országában ünnepélyes keretek között megemlékeznek a Föld csaknem hatszázmillió idős lakosáról - hallhattuk Halál Ágnestől, a Gondozási Központ vezetőjétől.

 

 

 

Az ünnepségre több mint kétszázan voltak hivatalosak. Ahogyan azt dr. Sztantics Csaba jegyző beszédében elmondta, ez egy kivételes nap több szempontból is. Egyrészt azokat a csoportokat, amelyeket nagy tisztelet övez bizonyos napokon megünneplünk, kiemelünk a hétköznapjainkból, és tevékenységüknek megfelelően szeretettel köszöntjük. Másrészt pedig ilyenkor megszólal a társadalom lelkiismerete, és olyan csoportokat kíván a maga szintjére emelni, amelyek bizonyos adottságaiknál fogva már nem képesek ugyanazt a teljesítményt nyújtani, amelyet aktív korukban.

Szavait pedig a műsorban fellépők bizonyították, hiszen szeretetteljes és sokszor komikus produkcióval tették felejthetetlenné a délutánt és nevettették meg közönségüket.

 

 

 

Színpadra lépett többek között a Derekegyházi Nyugdíjas Klub, de a Kaskantyúi színjátszók, valamint a gondozási központ ellátottjai és munkatársai is szerepeltek.

 

 

 

A közönség pedig láthatott például palotás táncot, "némafilmet" a nagy komikus, Charlie Chaplin születésnapjáról, és mulatós zenével egybekötött előadást is.

 

 

Szentes, 2007. 10. 12.

.