Gondolkodj egészségesen

 

 

 

2007. szeptemberében 55.000 db egészségzsákot kaptak a "Gondolkodj egészségesen" programhoz csatlakozott 1500 óvodában az országban, így a központi óvodai körzet valamennyi óvodása is.

 

 

 

A gyermekek egészségi állapotáról szóló hazai és nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy egyre több egészségtelenül élő gyermek és felnőtt van. A különböző betegségek, „népbetegségek” (elhízás, fáradékonyság, stb.) sokszor az egészségtelen életmódra vezethetőek vissza. Ma már az orvosok és a pszichológusok többsége is úgy gondolja, hogy a megelőzést, illetve az egészségre való nevelést pici gyermekkorban kell elkezdeni.

 

 

 

Az óvoda-csomag tartalmának célja az egészséges életmód és fejlődés megalapozása. A praktikus tornazsákokat pedig, amelyekben a termékek voltak, a kisgyermekek a mindennapokban használják.

A tornazsákban elhelyezésre került állami és szakmai szervezetek által (Oktatási Minisztérium, Egészségügyi Minisztérium, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet, Országos Egészségfejlesztési Intézet, ÁNTSZ, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) tartalmilag ellenőrzött, praktikus, közel 80 oldalas A5 méretű könyv, amely segít eligazodni az egészséges életmód szerteágazó témájában.

Szentes, 2007. 10. 08.

.