FLÓRIÁN FESZT 2007

 

 

 

2007. október 28-án vasárnap került megrendezésre a Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság épületében és udvarán az I. Flórián Feszt 2007 elnevezésű tűzoltó szakmai versenyre, melyen a parancsnokság három szolgálati csoportja és törzs állománya vett részt.

 

 

 

A megmérettetésen a gépkocsivezetőknek a tűzoltó gépjárművel egy szlalom pályán kellett végighaladniuk miközben a beosztottaknak és a szolgálat parancsnokoknak különböző szakmai feladatokat kellett minél gyorsabban és szakszerűbben megoldaniuk. Ezen feladatok közé tartozott egy füsttel telített lépcsőház ötödik szintjéről sérült és magatehetetlen személy lehozatala teljes védőfelszerelésben, közben az I. emeletről egy hordót kellett vízzel megtölteni.

 

 

 

Majd a következő „kárhelyszínen” a fáról egy „rémült macskát” kellet lehozni, miközben a tűzoltó gépkocsi haladását akadályozó terjedelmes fa „méretre vágása” volt a feladat. Végül egy közlekedési balesetnél egy valós tüzet kézi tűzoltó készülékkel kellett eloltani és a személygépkocsiba szorult sérült, kézi „pumpás” roncsvágóval történő kivágása volt a feladat. Mindeközben egy teherautó alól kellet egy sérültet a jármű megemelésével kiszabadítani. Ezen nehéz feladatok szakmaiságát és szabályosságát egy háromfős bizottság ellenőrizte.

 

 

 

A versenyen igen kis különbségekkel az alábbi eredmény született:

I. „C” szolgálati csoport

II. „B” szolgálati csoport

III. „A” szolgálati csoport

IV. „Törzs állomány”

Szentes, 2007. 10. 31.

.