25550 napja együtt

 

2007. október 21-én ünnepelte a 97 esztendős Csernák Mihály és a 86 éves Apró Julianna, hogy 25550 napja azaz hetvenedik esztendeje, igen, jól tetszettek olvasni, a hetvenedik házassági évfordulójukat.

 

 

 

A vasárnapi ünnepségre azzal a Moszkviccsal érkeztek, amit még 1962-ben vásároltak, és azóta is üzemképes állapotban tart a Vass Autóház. Igaz már nem az övék az autó, de e jeles alkalomba újra ráncba szedték a kényes gépet.

 

 

 

Misi bácsi és Julika néni 1937. október 3-án fogadtak örök hűséget egymásnak Mindszenten, azóta kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. A '36-os esztendő végén, szilveszterkor ismerkedtek meg egymással a fiatalok, amikor is az akkor 16 éves Julikát a kissé kapatos bátyja helyett a színjátszó körből korábbról már ismert Misi kísérte el hazafelé egy darabon, aztán végül egészen a szülői házig. A következő év októberében - amikor a mostaninál sokkal jobb idő volt Julika néni elmondása szerint - összekötötték az életüket. Julika néni édesanyja sokáig kétségekkel fogadta, hogy egy tizenegy évvel idősebb fiú veszi feleségül a lányát, de az ifjú menyasszony erre csak annyit felelt: meg kell ismerni a másik természetét, igazodni kell egymáshoz, és ekkor a korkülönbség nem lehet akadály.

 

 

 

Misi bácsi részt vett a háborúban, életük nagyon nehéz szakasza volt ez, hisz felesége három évig élt nélküle a Mindszent melletti tanyán, ahol egy idősebb lány volt az egyetlen segítsége. A háború után mindketten továbbra is a mezőgazdaságban dolgoztak, majd Szentesre költöztek. Julika néni szerint tagadhatatlan, hogy voltak nehéz periódusok az életükben, ám mindig megoldották azokat.

Szentes, 2007. 11. 03.

.