"Sziget"

 

 

 

2007. január 19-én nyílt meg Kozák Liza festő kiállítása "Sziget" címmel a Városi Könyvtárban. A kiállítást Mártonfi Benke Márta festőművész nyitotta meg.

 

Kozák Liza ezt a címet, adta kiállításának: SZIGET. Vajon mit rejt ez a szó? Ha a sziget szó legkézenfekvőbb jelentését nézzük, akkor magunk előtt látunk egy vízzel körülvett földrészt, ami lehet egészen pici, de lehet akkora, mit nem tud befogni a szem.

 

 

 

Mártonfi Benke Márta elmondta, hogy régebben, amikor a tiszakürti határban festett együtt Lizával, akkor a készülő képet egy idő asszony meglátta és azt mondta, hogy nagyon szép a "boldogság szigete" a képen. Ez a név sokáig megmaradt a két alkotóban, de csak később tudták meg, hogy elértették a szigetke nevét amit lefestettek, mert "búzás szigetnek" nevezik azt a sík tájból kiemelkedő kis dombot, amin tényleg búza ringott a szélben és körülötte kukorica és napraforgó volt.

Talán ez a sziget ihlette az alkotót a címadásra, de mindezt meghallgathatják Mártonfi Benke Márta festőművész kiállítás megnyitójában!

A kiállítás-megnyitó hanganyaga ITT hallgatható meg!

 

 

Szentes, 2007. 01. 23.

.