Szentesi károk a szélvihar után

 

 

 

Az országon átvonuló 80-90 km/h sebességű szél Szentesen is itt hagyta a nyomát. Ennek köszönhető, hogy pl. a Vásárhelyi úton található buszmegálló mellett kidőlt egy kivágás előtt álló akácfa és ezzel veszélyeztette a buszmegállóban várakozókat. Szerencsére személyi sérüléssel nem járt a fadőlés, de a váró teteje beszakadt.

 

 

 

A következő helyszín a Vörösmarty utcában található orvosi rendelő udvara, ahol egy hatalmas fenyőt csavart ki a szél. Mivel a fenyők gyökere gömb alakúak ezért nem állnak olyan stabilan mint más fák, így érthető volt, hogy a terebélyes lobbal rendelkező fa kifordult a földből. Két ház közé borult, ahol egyenlőre még nem tudták felmérni a károkat!

 

 

 

A Gyermekkönyvtár épületének tetején egy bádog dísz lazult meg, ezért az épület Kossuth utcai részét lezárták a gyalogos forgalom elől!

 

 

 

A Petőfi Szálló romjáról (mert nyugodtan nevezhetjük romnak) vakolat potyogott a járdára így annak a járdai szakaszát is lezárták. Voltak olyanok akiknek az útszéli villanyoszlopban kellett megkapaszkodniuk, mert a nagy szél kibillentette őket az egyensúlyukból.

 

 

 

A Gólyás ház sem maradt ki a sorból ahol a felújított tetőt kezdte meg a szél és a dudacserepeket fújta le. Hozzá kell tenni, hogy nagyapáink a dudacserepet ledrótozták, így ha a tető összes cserepe leesett a dudacserép még mindig fent maradt :-(

 

 

 

Most jön csak a durva szélkár, amit a Kertvárosban találtunk. Az egyik ötemeletes ház tetejét szakította fel a szél, ahol a hungarocell hőszigetelőket tépte fel az orkán erejű szél. Nyugodtan mondhatjuk, hogy milliós kár keletkezett, mert a teljes tető szigetelését újra kell csinálni.

 

 

 

Sajnos ezzel még nincs vége a kársorolásnak, mert a Református templom teteje sem maradt ki a sorból, de a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tetejéről is hullottak a cserepek. A fóliaházakhoz nem jutottunk ki, de biztos, hogy azok közül is többet megtépázott a szél.

Szentes, 2007. 01. 29.

.