Rózsa kezeinek munkái

 

 

 

2007. január 4-én a Szentesi Művelődési Központ Galériájában K. SZABÓNÉ LICSICSÁNYI RÓZSA „... kezeink munkáit igazgassad.” című kiállítását Kovách Péter református lelkész ajánlotta a megjelenteknek és a megnyitón közreműködtek a Színkör Művészeti Intézmény növendékei gitárjátékukkal. 

 

 

 

K. Szabóné Licsicsányi Rózsa már fiatal kora óta foglalkozik képzőművészettel. Kezdetben inkább grafikus portrékat készített, később az Alföld, a Tisza-parti világ, a nagylevegőjű Mátra-vidék szépsége, a tanyák emberközeli hangulata nagy hatással volt rá. Alkotásaiban tartalmas emberi üzeneteket szeretne továbbítani, a lelkünkben jelenlevő örömöt, bánatot, keserűséget igyekszik kifejezni. Realista szemléletű olaj és tempera képei megtalálhatók több hazai nagyvárosban és külföldön is.

 

 

 

A megnyitó második részében a Galéria kistermében kiállító TOKÁCSLI LAJOS KÉPZŐMŰVÉSZ KÖR kiállítását ajánlotta Kruzslicz Pál a Szentesi Művelődési Központ igazgatója.

 A kiállításon szereplő alkotók: Andrikó Istvánné, dr. Apró Ferencné, Bognár Attila, Nagyné Szabó Ili, Bíró Jenő, Vecseri Lászlóné, Török Imréné és ifj. Török Imre.

 

A kiállítás megtekinthető január 27-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Szentes, 2007. 01. 09.

.