Implom József Helyesírási Verseny

 

 

 

Az év első jelentős eseménye az Implom József Helyesírási Verseny regionális döntője, melyet 2007. január 12-án immáron 15. alkalommal szervez meg a Boros Sámuel Szakközépiskola. Ezen a versenyen együtt értékelik a szegedi és a megyei versenyzők produkcióját, és a tét a gyulai országos döntőbe való bejutás.

 

 

 

A verseny kezdete előtt Pádár Zoltánné az iskola igazgatója köszöntötte az izguló és a kezüket tördelő versenyzőket és felkészítő tanáraikat.

Ezek után Szirbik Imre polgármester köszöntötte a versenyzőket és elismerte, hogy az év kezdetének mindig rangos és első eseménye ez a verseny. Elmesélte, hogy egy kínai úgy vélekedett, hogy mindenkinek kínaiul kellene tanulnia, mert már a Föld népességének a harmada amúgy is tud kínaiul. Továbbá kitért arra, hogy a mai E-kor (elektronikus kor) teljesen átformálta hétköznapi nyelvünket, beszédünket, a szép és helyes beszéd megőrzésében igen jelentős fontossággal bírnak az ilyen és ehhez hasonló verseny.

 

 

 

A megnyitó után a termekben már helyet is foglaltak a három kategóriában nevezett versenyzők (gimnazisták, szakközépiskolások és szakmunkásképzősök). A versenyen 55 diák vett részt, azon iskolákból, ahol előtte megtartották a házi versenyt, és annak a győztese került be a regionális döntőbe.

 

 

 

Először egy tollbamondást kellett írni. A szöveg különösebb helyesírási problémát nem jelentett a diákok számára. Mindannyian sikerrel vették az akadályt. A verseny másik részében feladatlapokat kellett kitölteniük a versenyzőknek, változó nehézségi fokú feladatokkal.

A verseny országosan elismert rendezvénnyé vált. Híres és neves nyelvészprofesszorok fogadják el az iskola meghívását, előadásuk mind a diákok, mind a tanárok számára nagy élményt jelent.

 

 

 

Gimnáziumi kategória:

1. Kovács Nóra (Ságvári G.- Szeged)

2. Varga Viktória (Horváth M. G.- Szentes)

3. Volosin Márta (Horváth M. G.- Szentes)

 

Szakközépiskolai kategória:

1. Szűcs Katalin (Gábor D.- Szeged)

2. Kovács Éva (Vasvári P. - Szeged)

3. Görbe Zsolt (Széchenyi I. - Szeged)

 

Szakiskolai kategória:

1. Bálint Ágnes (Tápai A. - Szeged)

 

* A pirossal jelzett versenyzők jutottak be a gyulai országos döntőbe!

Szentes, 2007. 01. 16.

.