Fáradtan de boldogan repültek haza

Mégis továbbjutottak a Szentes női pólósai a LEN-kupában

 

 

Mégsem esett ki a Hungerit-Cop Top Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata a LEN-kupából. A Kurca-partiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően bejutottak a nyolc közé, a sorozat február 2–4. közötti elődöntőjébe.

Az Olaszországban hétvégén rendezett női Len Kupa középdöntőjének utolsó mérkőzésén döntetlent értek el a lányok. Hungerit-Top Cop-Szentesi VK - Volturno (olasz) 9-9 (2-1, 1-4, 5-2, 1-2)  Ezzel az eredménnyel - az előzetes hírekkel ellentétben - a jobb gólarány alapján mégis a Szentes végzett a 2. helyen, így továbbjutott a döntőbe.

 

Mi volt a tévhírnek az oka? Az orosz delegátus, Saranov rossz szabályalkalmazása miatt a magyar média, az írott és az elektronikus sajtó is arról tudósított, hogy a női vízilabda LEN- kupa középdöntőjének F jelű kvartettjéből a százszázalékos teljesítményt nyújtó görög Patrasz mellett a házigazda olasz Volturno jutott a legjobb nyolc közé. Az orosz sportvezető ugyanis úgy gondolta, a csoport leggyengébb csapata, jelesül a svájci Zürich elleni eredményeket nem kell figyelembe venni, és mivel az egymás ellen 9–9-et játszó gárdák közül a szentesiek három góllal kaptak ki a Patrasztól, az olaszok meg csak kettővel, így az utóbbi végzett a még továbbjutást érő második helyen. Amikor ezt kihirdette, az olasz együttes tagjai örömükben a vízbe ugráltak, egymást csókolgatták, kiabáltak.

A szentesi pólósok nagyon el voltak keseredve, de a dolog akkor vett gyökeres fordulatot, amikor Szakadáti László, a LEN főtitkára telefonon közölte a Kurca-partiakkal: „Minek lógatjátok az orrotokat, hiszen ott vagytok a legjobb nyolc csapat között". Nem meglepő, hogy kikerekedtek a tekintetek. Szakadáti ugyanis felvilágosította őket, a csoportmeccsek eredményeiből nem esik ki egy sem, egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, ha az döntetlen (mint esetünkben), akkor az összgólkülönbség a döntő. Az pedig a Szentesnek héttel (50–20) jobb, mint a Volturnónak (44–21).

Szentes, 2007. 01. 16.

.