Tanévkezdés

 

 

 

Sok fiatal reménykedett, hogy valami oknál fogva picit csúszni fog a tanévkezdés, de mára látszik, hogy akárhogy is imádkoztak ezért, 2006. szeptember 1-jén megkezdődött a 2006/2007-es tanév.

Két iskola tanévnyitóján jártunk, úgy mint egy évvel ezelőtt. A két iskola Szentes két vallásos iskolája.

 

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola a Református nagytemplomban szokta megtartani az iskolai tanévnyitót, de most a Tóth József Színházteremben tartották meg, mert a templomot teljesen felújítják, és a munkálatok nem tették lehetővé az ünnepség megrendezését.

 

 

 

A diákok az iskolában gyülekeztek, és onnan sétáltak át a szomszédos színházba. Az elsősök mellett az izguló szülők vonultak. Látszott az elsősökön, hogy teljesen meg vannak szeppenve, de ha körbe néztek, akkor azt is láthatták, hogy sokan mennyire felszabadultan üdvözölték a diáktársakat, és rájuk is hasonló vár.

 

 

 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a Szent Anna templomban tartotta tanévnyitó szentmiséjét. Itt az elsősök még szüleik társaságában ültek az első padokban, de másnap már ők is csak az osztálytársakkal töltik első napjukat.

 

 

 

Még mielőtt teljesen elkeserednének a diákok, biztatás képen itt van pár dátum, hogy meddig kell kibírni a fejtágítást, és ha évközben szünet lesz, akkor az mikorra van előretervezve.

 

A szorgalmi idő első tanítási napja: 2006. szeptember 1. (péntek), utolsó tanítási napja: 2007. június 15. (péntek). Tanítási szünetek: őszi szünet 2006. október 30-november 3. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 6. (hétfő). Téli szünet 2006. december 27 - 2007. január 2. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2006. december 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2007. január 3. (szerda). Tavaszi szünet 2007. április 5- április 10. A szünet előtti utolsó tanítási nap április 4. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 11. (szerda).

A szorgalmi idő alatt a nevelőtestület a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra öt munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel. Ebből egy tanítás nélküli munkanap programjáról a nevelőtestület véleményének kikérésével az iskolai diákönkormányzat jogosult dönteni.

 

 

Szentes, 2006. 09. 11.

.