Bemutatkozás a bajnoki start előtt

 

 

2006. szeptember 22-én a bajnoki start előtt a Páterház Étteremben mutatta be magát a támogatóknak és a sajtó képviselőinek a Szentesi Vízilabda Klub.

 

 

 

A bemutatkozás elején Pellei Csaba elmondta, hogy míg két esztendővel a lányok küszködtek a névadó szponzori támogatás terén, 2006. december 31.-e után a fiúk néznek ezzel a problémával szembe.

A férfi szakág összetétele jelentősen fiatalodott, és sajnos több meghatározó játékos távozott a csapatból, így fényévnyire került a bajnokság dobogós helyezése, de az idei csapat attól, hogy fiatalokból áll, nem azt tűzték ki célul, hogy ne essenek ki a bajnokságból, annál jobb helyezésért küzdenek.

 

 

Szentesi VK Hungerit Top-cop női OB-I tagjainak jellemzése:

Edző: Kocsis István 

 

 

Kapusok:

Döme Nóra:

A felnőtt csapat kezdő kapusa, jól megállta a helyét a tavalyi bajnokságban, néhány éven belől akár válogatott kapus lehet, köszönhetően a kitartásának és az edzésen végzett lelkes, odaadó munkájának.

 

Brezovai Dorottya:

Az junior válogatott kezdő kapusa, junior EB /Khirisi/ résztvevő, 3. helyezett. Korosztályában a legjobb. Tavaly kevés szerep jutott neki a felnőtt csapatban. Amikor lehetőséget kapott azt remekül oldotta meg.

  

Mezőnyjátékosok:

Dalmády Petra:

Ifi válogatott kerettag. Előző évben kevesebb lehetőséget kapott. Megbízható védekező-játékos, de tavaly inkább a széleken kapott lehetőséget. Idén lesz alkalma bizonyítani kivételes tehetségét. Gyors, de a támadó játékban majd többet kell vállalnia. Jó lövő játékos. Övé a jövő.

 

Dalmády Szandra:

Junior válogatott, junior EB /Khirisi/ résztvevő, 3. helyezett. Gyors, agilis a korosztályában az egyik legjobb átlövő. Testvéréhez hasonlóan többnyire bekkelt. Erőszakosságának köszönhetően nagyszerűen helyt állt, Sipos Editet váltotta a tavalyi szezonba. Idén övé a főszerep!!!

 

Győri Eszter:

Felnőtt válogatott kerettag. Univerzális játékos, de többnyire második center vagy átlövő poszton játszott. Bátran, jól lő, taktikailag felkészült, intelligens, fegyelmezett, jó irányító.

Az őszi idényt tavaly Amerikában töltötte. Miután megjött meghatározó játékosa volt a csapatnak. Sajnos szeptember elején vissza utazott és csak decemberben jön haza, tanulmányai végeztével.

 

Hevesi Anita:

Ifi válogatott kerettag, főleg centerben játszik, de széleken vagy átlövőben is jó teljesítményt nyújt. Nagyon szorgalmas edzéseken, ügyes mozgású, harcias, mindenkor lehet rá számítani. Fizikálisan nagyon sokat fejlődött az utóbbi időszakban. Reméljük ez a robbanékonyságán is meg fog látszani. Idén átlövés góljaival és jó védekezésével vívja ki a közönség szeretetét.

 

Molnár Anett:

Válogatott keret tag. Főként baloldalon játszik. Remek kapás lövése van. Nagyon fontos gólokat várunk tőle. Ezért az új lövés fajtákat remélem jól alkalmazza majd. Tavaly hozta a formáját, reméljük idén sem hagy cserben bennünket.

 

Pengő Brigitta:

Jobb kezes, center, megfelelő fizikummal A technikán kell még egy kicsit csiszolgatni, de jó úton jár. Az elmúlt évben látványos fejlődésen ment keresztül, szorgalmának és kitartásának köszönhetően jó OB I -es játékos válhat belőle.

 

Szabó Xénia:

Jobb kezes, kapás szélső. A tavalyi idényben kevesebb lehetőséget kapott. Idén ő is bizonyíthat. Az utóbbi időben igen kemény, tudatos munkát végzett. Nagyon sokat fejlődött. Nagy szükség lesz a jó játékára.

 

Szremkó Krisztina:

Jobb kezes, a világ egyik legjobb centere. Kitűnő sportember. A csapat kapitánya. Minden helyen megállja a helyét. Kitűnően fordul a csapat leggyorsabbja. Center poszton ezután ketten is vannak akik kisegítsék. Így „szabadidejében” a védelemben is számítok rá.

 

 

 

Tóth Andrea:

Világbajnok, EB 3. helyezett játékosunk. Nagyon jó irányító, sokat mozog, taktikailag megbízható, nagyon jól alkalmazkodik a különböző szituációkhoz. Nagyon gól érzékeny. Megtalálja a ritmust bármelyik játékossal. Az idén nagy feladatok várnak rá. Nagyon várjuk a góljait. Lehetősége lesz bizonyítani. Mi hiszünk benne és           t.

 

Hegedűs Renáta:

Ő nagy visszatérő lehet nálunk. Szentesi játékos. Aki a tavalyi évet a BVSC csapatában játszotta végig. Remélem, hogy a fővárosi csapatnál megszerzett tapasztalatok csak hasznára vállnak és ezeket kamatoztatni tudja a bajnokságban. A beilleszkedéssel nem volt gond. Az alapozást '/4-énél kapcsolódott be a munkába. Sajnos fővárosi tanulmányai miatt keveset van a csapattal.

 

Bódi Anett:

Ő a Dunaújváros csapatából igazolt hozzánk. Ötszörös magyar bajnok. Válogatott kerettag. Többszörös utánpótlás válogatott. Jobb kezes, jobb szélső irányító. Taktikailag, technikailag jól képzett játékos. Nagyon profi szemléletű játékos. Példamutató lehet az edzés munkája az utánpótlás játékosaink előtt.

A bajnokságban, csapatunkat segítve bizonyíthatja tudását Dunaújváros és a Szövetségi Kapitány felé.

 

Kotova Anastasya:

Ő Ukrajnából érkezett a csapathoz. Ukrán junior válogatott kapitánya és a felnőtt válogatott tagja. Khirisi junior EB résztvevője nemzete csapatával. Meghatározó játékosa a nemzete csapatának. Center poszton játszik. De jól használható más poszton is. Jól úszik, jól lő. Taktikailag jól felkészült játékos. Igen robbanékony, agilis, labda centrikus, gól érzékeny játékos. Remélem a bajnokságban igazolja majd az előbb használt jelzőket.

 


 

Legrand Szentesi VK.

Edző: Berki András

 

 

 

Horváth Tamás: A legrutinosabb kapusa a csapatnak. A teljesítménye kiemelten befolyásolhatja a csapat teljesítményét, remélhetőleg ugyanolyan teljesítményt tud nyújtani, mint az elmúlt szezonban.

 

Újházi Attila: Az elsőszámú cserekapusa a csapatnak. Tamás mellet kevés éles meccsen jutott szerephez tavaly. Remélhetőleg az idén ez az arány módosulni fog, és az általa nyújtott teljesítmény olyan lesz, hogy fejtörést okozzon az edzőknek az összeállítás.

 

Sipos Viktor: Ifi kapus játékos, az ifi csapat kapusa. Jelenleg Szegeden , Gyógyszerész szakon tanul nappali tagozaton. Az idén még biztosan Szentesen játszik, a jövőt illetőleg nagyon meghatározó lesz számára az iskolai elfoglaltságának mértéke.

 

Gábor Barnabás: Balkezes, jobbszélső játékos. Az eddigi teljesítményét jelentősen befolyásolták a főiskolai tanulmányai. Az idén megkapta az egyéni tanrendet, és ez jelentős segítséget adhat az edzések megfelelő számú látogatásához. Remélhetőleg ez a változás a fejlődésében és az eredményességében is visszaköszön majd.

 

Szabó Tamás: A másik centerünk. Nem a második, csak a másik. Őrá is azok a paraméterek vonatkoznak, mint az előbb említett Józsa Tibire. Sokat fejlődött, és remélhetőleg a fejlődése még koránt sem állt meg. Kedvenc játéka a baseball.

 

Herczeg György: Ő ez idáig kevés lehetőséget kapott az OB I- ben, de ebben a szezonban rá is nagyobb feladatok várnak. A szorgalmát és a kitartását alapul véve fel fog tudni nőni a feladathoz.

 

Jaksa Márk: Ő az egyetlen ifi korú játékos, aki már szerepelt OB I- ben. Ügyes sokkolós játékos, ha lesz kitartása, akkor egy remek mozgó, irányító játékos lehet belőle a későbbiekben.

 

Aradszky András: Ő lehet a közvetlen utánpótlása a Vígh Robinak a későbbiekben, a klasszikus bekk pozícióban. Mind a testalkatuk, mind a reakció idejük hasonló.

 

Vígh Róbert: A csapat elsőszámú bekkje. A tavalyi idényben jó teljesítményt nyújtott. Az elvárás vele szemben az, hogy az idei szezonban legalább úgy játsszon, mint tavaly, vagy még egy kicsit túl is teljesítse azt.

 

Baranyi Zoltán: Ebben a csapatban idősebb játékosnak számít a maga 30 évével. Franciaországból tért haza. Remélhetőleg mind bekként, mint átlövőként maradandót tud majd alkotni.

 

Papp Gábor: Őt tavaly igazoltuk le az FTC- től. A múlt szezonban az elvárásoknak megfelelően teljesített. Az idén őrá is több feladat hárul majd, de reményeink szerint megtud birkózni a feladattal.

 

Józsa Tibor: A csapat egyik centere, aki nem csak centerposzton, hanem más pozícióban is tud játszani. Ő az egyik, akinek át kell vennie , illetve tovább kell vinnie azt a center hagyományt, ami a Szentesi vízilabdát mindig is jellemezte.

 

Alexander Acimov: Szintén szélső, jobbszélső játékos. Friss igazolása a klubnak. Reményeink szerint Gábor Barnabással tehermentesíteni tudják Torday Árpádot. Kora alapján még az ifi csapatban is tud játszani, ezáltal két csapatban is hasznára lehet a klubnak.

 

Torday Árpád: A csapat kapitánya. Balkezes szélső. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen játékot tud produkálni a szezonban. A kapitányi poszt mellé még az egyik irányító feladat is az övé. Remélhetőleg a csapatban remekül ki tudja használni a meglévő rutinját is.

 

Németh Dániel: A legmeghatározóbb játékos lehet a fiatalok között. Az idén jóval nehezebb feladat hárul rá. Ebben a szezonban bizonyíthatja a klasszisát az átlövő poszton.

 

Döbrőssy Viktor: A tapasztaltabb játékosok közé tartozik, stabil, megbízható játékos, akinek a játéka szintén meghatározó lehet.

 

A felnőtt keret tagjai még: Oláh István- balkezes, Pethő Dániel- átlövő, Bujdosó Dániel- szélső, Szabó Sándor bekk.

 Ők jelen pillanatban az ifi csapatot erősítik, de ha bármilyen okból szűk keretet kell módosítani, akkor Ok jöhetnek szóba. Remélhetőleg, idővel nem csak az esetleges sérülések, vagy betegségek esetén kerülhetnek szóba. , hanem olyan teljesítményt tudnak nyújtani, amely feljogosítja Őket arra, hogy a szűkebb keretbe kerüljenek. Addig is folyamatosan úgymond szem előtt vannak tartva, mert együtt készülnek a felnőtt csapattal.

 

Szentes, 2006. 09. 28.

 

 

.