Megkezdődött a suli

 

 

 

2006. augusztus 30-án, szerda délután 5 órakor a Petőfi Sándor Általános Iskolában hivatalosan is megkezdődött a 2006/2007-es tanév. Hagyomány már a városban, hogy minden évben más-más iskolában rendezik meg a városi tanévnyitót. Ez a megtiszteltetés ebben az évben az 1957 óta működő emelt ének-zenei képzés végző Petőfi Sándor Általános Iskolát érte.

 

 

 

Az ünnepi tanévnyitót az iskola a Tóth József Színházteremben tartotta, ahol tanévnyitó beszédében Szűcs Lajos alpolgármester elmondta, hogy a tavalyi év a család éve volt, s szeretné, ha az idei a felelősségé lenne. Így folytatta: - Ahogy cseperedik a gyerek, úgy nő a szülők felelőssége, de az iskolába kerülve a pedagógusoké is, akik az életre készítik fel a tanulókat.

 

 

 

A Petőfi-iskolában 1957 óta működő emelt ének-zenei képzés, ebben a tanévben lesz 50 éves tudhattuk meg Mészáros László igazgatótól.

A szeptemberben Németországba készülő nagykórus énekelt a műsor további részében Nagy János vezényletével, utánuk kisdiákok, - majd nagyobbak is szavaltak iskolakezdős verseket. Az iskola mazsorett-csoportja is színpadra lépett színes produkciójával.

 

 

 

Az elmúlt években kiváló kapcsolat alakult ki az iskola és a Szivárvány Művészetoktatási Intézmény között. Utóbbi vezetője, Kálmánné Szabó Erzsébet egy nemez-faliszőnyeggel, a kézműves tanszak diákjainak munkájával köszönte meg Mészáros László igazgatónak, hogy helyet biztosít nekik. A szeptember 1-jén már 94. tanévébe lépő Petőfi-iskola hagyományával zárult a műsor: a nyolcadikos diákok szalagot tűztek az elsősöknek.

Szentes, 2006. 09. 02.

.