Klub a fogyatékkal élőknek

 

 

"Nem az az igazi fájdalom, amitől könnyes lesz a szemed, hanem az, amit mosolyogva kell elviselned..."

A fenti sorokat a Gondozási Központban működő fogyatékkal élők nappali klubjának átadóünnepségére szóló meghívón olvashatjuk. Egyben azt is jelentette, hogy szeptember 5-én birtokba vehették a Horváth Mihály utcában a korszerűsített nappali klubjukat a rászorulók.

 

 

 

Szebellédi Anna igazgatónő elmondta, '96-ban 1 millió forintot nyertek pályázaton a kisfoglalkoztatóra, így tudtak elindulni. Aztán 2004 tavaszán egy újabb pályázatra jelentkezett Hódi József projektmenedzser és az év október 3-án kaptak választ arról, hogy a pályázat nyert.

Mint megtudtuk, 10 millió 600 ezer forint összköltségvetésű volt az egész, ebből Európai Uniós és magyar állami kiegészítéssel 9 millió 920 ezer forintos támogatást nyertek, amihez az önkormányzat 680 ezer forintot mellé tudott tenni. Ennek eredményeként a személyi bejáróval az intézményben megteremthették az akadálymentes közlekedés feltételeit, továbbá bővítették a fogyatékkal élők nappali klubját. Eddig tíz rászorulóról tudtak gondoskodni az intézmény szakképzett munkatársai, ám a fejlesztésnek köszönhetően mostantól már húsz fiatal és idősebb személy töltheti a korábbinál sokkal kulturáltabb körülmények között a napját.

Az igazgatónő megjegyezte, az egésznek óriási jelentősége van, minőségi változást hozott az intézmény életébe. Jelenleg 14-en veszik igénybe a szolgáltatásokat, de mint kijelentette, a húsz férőhely hamarosan fel fog töltődni.

Szentes, 2006. 09. 14.

.