"Foghíjasan" mérlegeltek

 

 

2006. szeptember 8-án rendezték meg a Wellness Colosseumban a másnapi boxgála ringbe lépőinek az ellenőrző mérlegelést. A versenyzők picit "foghíjasan" jelentek meg, de ez később akár hátrányt is jelenthet a hiányzók számára, mert ha másnap mérlegelnek, akkor a fogyasztott súlyt tovább kell tartaniuk.

 

A Nagy-Rhodes mérkőzés az IBF interkontinentális övért zajlik majd, nagyközépsúlyban (76,2kg). Darren Rhodes (19-9-3) 75,6 kg-mal könnyedén hozta a súlyt, míg Hóhér kereken 76 kilóval mérlegelt.

 

"Ismerem ellenfelemet, láttam már több mérkőzését. Nagy egy remek ütőerejű harcos, de én felkészültem belőle, és magabiztosan várom a szombat esti találkozót. Győzni jöttem Magyarországra!" - nyilatkozta a Profibox.hu-nak a brit, akinek a menedzsere a júniusi Nagy József - Mukadi Manda összecsapás után jelezte Rácz Félixnek, hogy Rhodes kész összecsapni a magyar bokszolóval. Az említett csatát egyébként Rhodes is a helyszínen tekintette meg, mivel ő volt Steve Conway egyik ringsegédje a Kovács Attila elleni IBO világbajnoki címmérkőzés alkalmával.

 

A gála élő közvetítése a Nagy-Rhodes meccsel 22 órától kezdődik (TV2), míg a Mészáros-Merdov és a Burányi-Petrovics mérkőzések felvételről kerülnek adásba.

 

A Mészáros-Merdov meccs a WBO pehelysúlyú interkontinentális címért zajlik majd, itt a súlyhatár hivatalosan 57,153 kg. Ezt a címvédő Mészáros csak úgy tudta hozni, hogy közvetlenül a mérlegelés előtt egy fél órás futóedzést csinált a helyszínen. Súlya így "hajszálra" az elvárt 57,1 kg lett, míg ukrán ellenfele valamivel könnyebb, 56,9 kg volt. Stanislav Merdov (16-4; 14KO) egyébként jól ráijesztett a szervezőkre, ugyanis csütörtök délután majd négy órán keresztül keresték őt a ferihegyi repülőtéren.

Az ijedtséget csak fokozta, hogy adatvédelmi okok miatt a repülőtér nem adhatta ki a járat utaslistáját, így az is borzolta az idegeket, hogy senki sem tudta megmondani, hogy egyáltalán rajta voltak-e a Kijevből induló gépen. Az ukrán bokszoló és edzője végül nagy nehezen előkerült...

 

 

Eredetileg úgy volt, hogy a Petrovics-Burányi nagyváltósúlyú Magyar-bajnoki címmérkőzés résztvevői is "hiánytalanul" mérlegre állnak, de az előbbi bokszoló nem tudott időben a helyszínre érkezni (ezt egyébként telefonon jelezte menedzserének, Rácz Félixnek), így csak a szekszárdi Burányi súlyellenőrzésére került sor. Az ő súlya 69,4 kg volt (felső határ 69,853 kg), azaz gond nélkül letudta az első kötelező házi feladatot. Petrovics a hírek szerint csak szombat délelőtt mérlegel, s ezt számára hátránnyal is járhat, mivel addig tartania kell a súlyát.

 

 

A tervezett párosítás

A szentesi bokszgála 17 órakor kezdődik. A tervezett program, félnehézsúly: Papp László–Zsalek Gábor (6 menet); nagyváltósúly: Zimmermann Péter–Leonid Smetanca (román, 6 menet); légsúly: Miló Viktória–Lucie Hornakova (szlovák, 4 menet); cirkálósúly: Rubin Olivér–Zsalek Ferenc (6 menet); nagyváltósúly: Burányi László–Petrovics János (10 menet); pehelysúly: Mészáros András–Stanislav Merdov (ukrán, 12 menet); váltósúly: Pintye Szabolcs–Julius Rafael (szlovák, 4 menet); nagyközépsúly: Nagy József–Darren Rhodes (brit, 12 menet).

Szentes, 2006. 09. 09.

.