Felújítják a 25 méteres medencét

 

 

 

A strandfürdő területén két nagy beruházás megvalósítása kezdődik el szeptemberben. Előbb a 25 méteres tanmedence korszerűsítésére, majd négy üdülőház fűtésének munkálataira kerül sor.

Tomcsányi Ferenctől, a Szentesi Sportközpont igazgatójától megtudtuk, hogy a hetvenes években készült tanmedencét az elmúlt években többször is fugázni kellett, ám mostanra komolyabb felújítás vált szükségessé. E hónaptól így teljesen új burkolatot kap a medence, sőt a környezetének padlófűtését is megvalósítják. A munkálatok körülbelül november közepéig tartanak, ami azt jelenti, az uszoda üzemeletetésében valószínűleg korlátozások várhatók. A sportközpont igazgatója "vénaszszonyok nyarában" bízik, ez esetben nem lesz fennakadás, ám ha rosszabbra fordul az idő, a forgalom a 33-as medencére korlátozódhat. A sátortető október 15-ére tervezett felhúzása szinte biztos, hogy kitolódik.

A felújítás nagyobb részt pályázati pénzekből valósul meg, melyhez az önkormányzat is hozzátesz bizonyos összeget. Erről Mészáros Zsuzsa, a polgármesteri hivatal idegenforgalmi referense árult el részleteket. Medence-korszerűsítésre 25 milliót fordítanak, ebből 17 millió a támogatás. A másik munkálat négy darab kétszer két ágyas üdülőház építését jelenti. Ez 44 millió forintba kerül, ebből 30 millió 800 ezres támogatást nyertek pályázaton.

 

 

 

Még ebben az évben megoldják a kabinok fűtését (szeptember 25-től), Tomcsányi Ferenc tájékoztatása szerint, ami mintegy 1 millió 400 ezer forintból valósul meg. A munkát helybeli vállalkozó végzi és csőkígyón keresztül vezetik be a melegvizet a kabinokba, és ezzel kapcsolatban a vezetőség arra kéri a kabintulajdonosokat, a felújítás idejére, két hétre pakoljanak ki a kabinokból. Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy két tanú jelenlétében felnyitják a kabinokat és műanyag zsákokba gyűjtik össze a kabin tartalmát és zárt helyen tárolják a fűtés beszerelés idején.

Szentes, 2006. 09. 02.

.