Ha csak egy napra, de visszatértek Szentesre!

Találkoztak a Szentesről elszármazottak

 

 Kinagyítható!

 

Hagyományteremtés szándékával hívta haza a szentesi önkormányzat a városból elszármazottakat az elmúlt esztendőben, hogy ismerkedjenek egykori lakóhelyük új arcával, és találkozzanak régen látott ismerőseikkel.

Ezt a találkozót idén is megrendezték 2006. szeptember 2-án, amikor is a Városháza dísztermében találkoztak egymással a "haza" jöttek, az egykoron Szentesen születettek.

 

 

 

A vendégeket Szirbik Imre polgármester az "Isten hozta itthon önöket" szavakkal köszöntötte, ami után képes beszámolót tartott a város változásáról, fejlődéséről. A prezentáció alapján megismerhették a változásokat és egyben választ is kaptak a felmerülő kérdésekre.

 

 

 

 

 

A városbemutató után Váradi Jenőné kért szót, aki elmondta, hogy dédapja megyei képviselő volt, ezért is fűzik szép emlékek a felújított egykori vármegyeházához.

 

 

 

A találkozó résztvevői a városházi látogatás végén "Szentes Városkerülő" társasjátékot kaptak ajándékba. Ezt a játékot annak idején azért készítették, hogy a gyerekekkel játékos formában megismertessék városunkat. A találkozó résztvevői viszont a család ifjú tagjainak játék közben mutathatják meg a családi gyökerek forrását, Szentest!

 

 

 

A polgármesteri találkozó után átsétáltak a résztvevők a felújított Megyeházára, ahol Labádi Lajos ismertette a látogatáson résztvevőket az épület történetéről, és megtekinthették a Levéltárat, annak kutatószobáit, és a Konferencia Központhoz tatozó dísztermet, és két oldaltermét.

 

 

 

 

 

 Kinagyítható!

 

Szentes, 2006. 09. 04.

 

.