Le"predátolták" a Predátort, avagy

Hóhér csendben akasztott

 

 

A Felix-Promotion és a TV2 Ring 2006. szeptember 9-én, a szentesi dr. Papp László Sportcsarnokban rendezte meg következő nagyszabású ökölvívó gáláját, melynek főmérkőzését Nagy "Hóhér" József vívta. Az Európa Bokszszövetség (EBA) veretlen nagyközépsúlyú Európa-bajnoka címmérkőzésen vívott, ellenfele a brit Darren Rhodes volt, de ennyire azért ne ugorjunk előre, jöjjenek sorjában a mérkőzések:

 

 

 

Az első küzdelmet a közönség kegyeiért az Akrobat Dance School csapata vívta. Persze segítségükre volt a TV2 Áll, az alku című nyereményjátékának egyik szereplője is, Tibi bácsi. Jött is a buzdítás a közönség soraiból, hogy "Köszönjük Tibi bácsi"!

 

 

 

 

 

A táncbemutatók után Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte a gála résztvevőit és sportszerű küzdelmeket kívánt mind a versenyzőknek, mind a közönségnek.

 

 

 

Az első mérkőzés előtt Capoeira bemutatót láthattunk a ringben.

 

 

 Thai-box

Novák Ferenc vs. Imre Zsolt

 

 

 

Három menet után egyhangú pontozással győzött Imre Zsolt.

 

 

 

 

 Low-Kick

Dologh György vs. Szilasi-Szalma Adrián Oszkár

 

 

 

A Küzdősport Fesztiválon a "sztárok" előtt lépet ringbe a szentesi Szilasi-Szalma Adrián Oszkár. Oszkár hatalmas lendülettel készült a megmérettetésre hiszen a hazai közönségnek szeretné megmutatni, milyen teljesítménnyel lett Kick-Box EB II. helyezett.

 

 

 

Mindez sikerült is így 2:1 arányban pontozással győzött. Az eredményhirdetés után Szűcs Lajos alpolgármester és Garai Sz. Imre a Kinizsi SE elnöke gratulált az eredményhez és itt köszöntötték az EB II. helyezettet az elért szép eredményért.

 

 

 

 

 Box - nagyváltósúly

Zimmermann Péter vs. Leonid Smetanca (román)

 

 

 

6 menet után egyhangú pontozással nyert Zimmermann Péter.

 

 

 Box - félnehézsúly

Papp László vs. Zsalek Gábor

 

 

 

Pontozással (1 ponttal) győzött 6 menet után Papp László.

 

 

 

 

 Box - légsúly

Miló Viktória vs. Lucie Hornaková (szlovák)

 

 

 

Az est másik gálameccsén a légsúlyú Miló Viktória már az első menetben (15 másodperc alatt) elintézte a szlovák Lucie Hornakovát.

 

 

 Box - cirkálósúly

Rubin Olivér vs. Zsalek Ferenc

 

 

 

Hat menet után egyhangú pontozással nyert Rubin Olivér.

 

 

 

 

 Box - nagyváltósúly  (Magyar-bajnoki címmérkőzés)

Petrovics János vs. Burányi László

 

 

 

A szentesi gála első címmérkőzésén Petrovics János és Burányi László csapott össze a nagyváltósúlyú Magyar-bajnoki címért. A meccs első felében Petrovics gyors kezeit kihasználva eredményesebben bokszolt, kombinációival rendre be tudott vinni néhány találatot Burányi testére-fejére. A fordulópont az ötödik menetben következett be, amikor a jóval fiatalabb és erőteljesebb Burányi egy kiváló bal-jobb kombinációja után Petrovics a köteleknek esett, majd egy balhorgot követően padlóra került.

 

 

 

A csata innentől kezdve egészen más képet mutatott, Petrovics ugyan bátran jött előre, de Burányi egy-egy tiszta találatát követően rendre hátrálni kényszerült, és bár még többször megrendült a meccs folyamán, számolni már nem kellett rá. A tízmenetes mérkőzés végén nem nagyon volt kérdéses a győztes kiléte, így kissé meglepő, hogy Burányi csak többségi döntéssel győzött, mivel a mérkőzést vezető Flórián Béla 95-95-ös döntetlenre hozta ki a meccset. A másik két pontozó, Döry Miklós és Nagy Imre 96-92 és 96-93 arányban Burányit (21-5-0) látta jobbnak.

 

 

 

 

 Box - pehelysúly

Mészáros András vs. Stanislav Merdov (ukrán)

WBO interkontinentális címmérkőzés

 

 

 

Mészáros András első címvédése sajnos nem sikerült, pehelysúlyú WBO interkontinentális bajnokunk jó kezdést követően kifáradt és végül TKO-vereséget szenvedett. Az első menetekben a Ragadozó közelről még sikeresen támadta az ukrán kihívót, Stanislav Merdovot, főleg testen találta el sokszor.

 

 

 

Az első komoly figyelmeztető jel a negyedik menetben volt, amikor Merdov két ütése is átszaladt Mészároson, de a címvédő ekkor még tudott válaszolni.

 

 

 

A menetek teltével sajnos Mészáros egyre jobban fáradt, görcsössé vált, míg kihívója lazán bokszolt, sokszor úgy találta el őt, ahogy akarta. A hetedik menet végén Mészáros padlóra került, és bár meg volt fogva, úgy tűnt, hogy inkább lökéstől vesztette el egyensúlyát, mindenesetre Döry Miklós mérkőzésvezető számolt rá.

 

 

 

A továbbiakban Merdov fölénye már nyomasztóvá vált, Mészárost többször is a gong mentette meg, de a tizenegyedik menetben ismét nagy bajban volt, és Döry Miklós ekkor már beszüntette a teljesen egyoldalúvá vált összecsapást. A döntés már hosszú menetek óta érett (TKO11).

 

 

 Box - váltósúly

Pintye Szabolcs vs. Július Rafael (szlovák)

 

 

 

Négy menet után egyhangú pontozással nyert Pintye Szabolcs.

 

 

 

 

 

 

Egy rövid szünet volt a TV2 élő közvetítéséig, amikor is ringbe léptek újból az Akrobat-os lányok. A közönség soraiból többen jelentkeztek volna ellenfélnek, csakhogy amilyen gyorsan belibbentek, úgy már át is adták a kameráknak és persze az est két főszereplőjének a ringet.

 

 

 

 

 Box - nagyközépsúly

Nagy József vs. Darren Rhodes (brit)

 

 

 

Az este fő attrakciójának számító 12 menetes összecsapáson a Hóhér karrierje legösszeszedettebb bokszát bemutatva szerzett címet nagyközépsúlyban. Az előzetes várakozásokkal ellentétben Józsi végig fegyelmezetten, szurkáló balegyeneseivel kontroll alatt tartotta az összecsapást.

 

 

 

Az első menetekben még kevés volt az indított ütés, de Józsi balegyeneseivel ekkor is eredményesebb volt az angolnál, aki belharc esetén általában mélyre hajolt, ami miatt a tizenegyedik menetben meg is intették. Ahogy a mérkőzés haladt előre, Hóhér egyre nagyobb fölénybe került, mivel a fáradó Rhodes védekezésében egyre több lyuk keletkezett.

 

 

 

Az utolsó menetekben néha már a régi Hóhért láthattuk, aki megpróbált kiütésre menni, és bár Rhodes már nagyon elkészült az erejével és több tiszta ütést is bekapott, végülis padlózás nélkül végigállta a mérkőzést.

Az eredményhirdetésre nem maradt izgalom, a három pontozóbíró 118-109, 119-108 és 118-108 arányban egyaránt Nagy Józsefet (16-0-0) látta jobbnak, aki így derekára csatolhatta az IBF nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki övét.

 

 

Szentes, 2006. 09. 12.

 

.