Holland segítség fogyatékkal élőknek

 

 

Hollandiából nagy értékű adomány érkezett 2006. augusztus 1-én a Szentesi Gondozási Központba.

Az adomány jórészt Hargitai Juditnak köszönhető. A szentesi születésű hölgy tíz évig élt Hollandiában, tavaly költöztek haza. Jelenleg a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola angol nyelvtanára. Mint mondja, az említett tíz évből hatot önkormányzatnál dolgozott, külügyi referensként az osztályon. Hollandia negyedik legnagyobb városában, Utrechtben kapcsolatba került olyan kollégákkal, akik különböző adományokat intéztek. Így például használt, mozgássérülteket segítő kerekesszékeket adományoznak olyan országoknak, ahol erre rászorulnak.

 

 

- Amikor eljöttem, felmerült az a lehetőség, hogy ha Magyarországon, azon belül is Szentesen lenne erre igény, akkor tudnának segíteni. Természetesen igent mondtak a kérésre. Már nagyon vártuk az adományt, azután augusztus elején megérkezett a 22 darabból álló szállítmány, benne 14 kerekesszék, 2 mozgáskorlátozottak részére készült babakocsi, 6 elektromos jármű. A mintegy 1,2 millió forint értékű adományt Utrecht önkormányzata ajándékozta Szentesnek, a szállítás sem került pénzébe a városnak.

A Gondozási Központ kapta az ajándékokat, mert itt működik a fogyatékkal élők nappali ellátása tudtuk meg Puskásné Halál Ágnes szakmai vezető helyettestől, aki elmondta még, hogy az adomány közel 80%-a már gazdára talált.

Szentes, 2006. 08. 08.

.