A néma levente

 

 

 

A nyári szabadtéri színház komoly és könnyed műfaji változatosságot kínált júliusi és augusztusi estékre, s a szervezők számának növekedésével a korábbiaknál még színvonalasabb programmá nőtte ki magát. A záróelőadásra készülhettünk augusztus 18-án a Művelődési Központ szervezésében. A Megyeháza udvarán egy igazi sikerdarab került bemutatásra: A néma levente.

Heltai Jenő klasszikus komédiáját a Budaőrsi Játékszín művészeinek előadásában parádés szereposztásban és Éless Béla rendezésében élvezheti a szentesi közönség. A címszereplő leventét egy "igazi" Levente, méghozzá Moravetz Levente játssza. Ő Mátyás király hadnagya, Agárdi Péter, aki itáliai szolgálatán beleszeret az ifjan megözvegyült Zilia Duca-ba (Nyertes Zsuzsa alakításában). Megvallja neki szerelmét, mire a hölgy kegyetlen árat kér: háromévi némaságot. A király (Koncz Gábor) tízezer aranyat ígér annak, aki szóra bírja a néma leventét. Zilia is értesül erről, s útrakel a királyi udvarba...

A kellemes szórakozást nyújtó darab színlapján további ismert művészek neve is olvasható volt, mint Kertész Péter, Benkő Nóra vagy az egykori szentesi Bácskai János.

 

 

Szentes, 2006. 08. 22.

.