A futsal lehetőség a vállalkozóknak is

 

 

 

A Sport Klub kábelcsatorna január óta közvetíti a futsal bajnoki összecsapásait, s az új évadban a szentesi cégeknek is lehetőségük lesz hirdetni a képernyőn. A növekvő népszerűségi indexszel rendelkező játékban remek lehetőségek rejlenek a potenciális támogatók számára.

 

Erről igyekeztek a szakemberek meggyőzni a helyi vállalkozókat. Így Makra Zoltán is. A sportköri elnök szerint reklámozókra szüksége lenne a bajnokságot a negyedik helyen záró Legrand-Szentes futsal csapatának is a további működéshez és sikerekhez.

Ehhez azonban pénz kell, teszi hozzá Makra Zoltán, s elárulja, amikor Szerencsi István kollégájával megcsinálták a költségvetést, elsápadtak. A sok-sok meccshez - beleértve a remélt rájátszást is - nevesítve 4-5 millió forint szükséges. Hogy ez össze is jöjjön, produkciót kínálnak megvételre a helyi vállalkozóknak, marketinggel foglalkozó szakembereknek. Az önkormányzati támogatás mellé a hiányzó 60-70 százalékot bizony össze kell "kubikolni". Ezért szeretnék a televíziós közvetítés adta lehetőségeket kihasználni, hiszen így megmutathatják az országnak a várost, a csapatot.

- Akkor tudunk élni, fejlődni, távlatokban gondolkodni, már az iskolában megismertetni a sportágat a gyerekekkel, - mondja Makra, aki ezért Szentesre hívta a Sport Klub tévécsatorna futsal magazinjának producerét Mátrai Zsoltot.

 

 

A csapat gerince megmarad Koncz Zsolt vezetésével, de 3-4 játékossal mindenképp kell erősödniük. A siker másik vetülete az edzői licenszet hamarosan megkapó Némethy László szerepe, ugyanis az U19-es korosztályt is rendszeresen szeretnék szerepeltetni a korosztályos bajnokságban.

Szentes, 2006. 08. 08.

.