Szélessávú "infosztráda" a térségben

 

 

2006. július 27-én írták alá a szélessávú internet kivitelezői szerződősét a Megyeháza különtermében, ahol Szirbik Imre polgármester és Pukler Gábor az Albacomp Zrt. vezérigazgatója kézjegyével látta el a vállalkozói szerződést. A program összköltsége 328 millió forint, melyből 32 millió forint önrészt az üzemeltető partner biztosít haszonbérleti díj formájában, 50 millió forintot pedig a belügyminisztérium saját forrásából egészít ki.

 

 

 

A következő településeken lesz kiépítve a szélessávú Internet - hálózat: Csanytelek, Csongrád, Csongrád – Bokros, Felgyő, Árpádhalom, Derekegyház, Tompahát, Eperjes (Újváros, Királyság), Fábiánsbestyén, Nagymágocs, Ótompahát, Nagytőke, Szegvár, Szentes, Lapistó, Magyartés.

 

 

 

Várhatóan decemberig épül ki az optikai kábelhálózat, melynek kivitelezését közbeszerzési eljárás keretében az Albacomp Zrt. nyerte meg. A kivitelező cég vezérigazgatója Pukler Gábor elmondta, hogy a XXI. század közműje az internet, melyet most már így is kell kezelni.

 

 

 

A fejlesztés hozománya, hogy a térségben a szélessávú Internet ára a jelenlegi díjaknál 10 százalékkal olcsóbb lehet, a hálózaton belüli telefonálás pedig ingyenes, melyért 900 forintot kell fizetni minden hónapban.

A kiépített hálózat nem csak internet továbbvitelére alkalmas, hanem kábeltelevíziós műsorelosztásra is. Ezen belül pedig három díjcsomag közül választhatnak a kábeltelevízió igénylői, melynek díja 490, 1990 és 3290 forint lesz.

A kiépítés ütemének prezentációja ITT tekinthető meg!

Szentes, 2006. 07. 31.

.