Forr a levegő a város felett

 

 

 

A nyári kánikulában fokozottan kell vigyázni az eldobott cigarettákkal, mert esetleg olyan helyre kerülhet ahol valamit meg is gyújthat. Ez történt a minap az elkerülő út szegvári út találkozásánál, ahol a felüljáró teljes oldalán meggyulladt a száraz fű.

 

Ez a nap amúgy elég sűrű volt a tűzoltóság életében, mert délelőtt bűnjelkutatást végeztek a Kurcán. Mit is kerestek? Hát a szemét ügy szemetesét!

 

 

 

Kerékpárok társaságában sikerült kihalászni a fürdőző szemetest és már csak azt a szemetet keresi a rendőrség, aki megúsztatta a díszkukát.

A halászás után pedig a Megyeháza tűzjelzője jelzett, hogy az udvari épületben a füstérzékelő füstöt érzékel. A tűzoltók átvizsgálták az egész épületet és szerencsére nem találtak tűzre utaló nyomot.

Ahogy mindezzel végeztek jött a riasztás, hogy az elkerülő úton avartűz gyulladt. A tüzet autóból kidobott cigaretta okozta és már átterjedt a szomszédságban lévő mezőgazdasági területekre is.

A délután sem maradt munka nélkül, mert egy lepottyant körbála rakoncátlankodott a kunszenti úton. Mindenesetre mozgalmas volt az e napi szolgálat és még a nyárnak nagyon az elején vagyunk.

 

 FELHÍVÁS!

 

 

 

A szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság felhívja a lakosság valamint az utazók figyelmét, hogy gabonatáblák, erdősávok, árokpartok, utak mentén égő cigarettát, gyufát, ne dobjanak el, szemetet, gazt ne égessenek, mert a száraz növényzet meggyulladhat és a tűz átterjedhet a gabonatáblákra, komoly kárt okozva azokban. Kérik, hogy az esetlegesen észlelt tüzet a lehető legrövidebb időn belül jelezzék a tűzoltóságnak a 105-ös hívószámon.

Köszönjük, hogy felhívásunkat megszívlelve, megértő magatartásukkal segítenek a tűzkárok megelőzésében.

Szentes, 2006. 07. 13.

.