"Extrém" körülmények az
extrém sportok rajongóinak

 

 

 

A Mozaik fórumában "Rongálások" címmel indult egy új topic, mely most a legnépszerűbb a többi között. A cím ugyan a rongálásokat kapta mely témaindító volt, de gyorsan kiderült hogy ebben a topicban főként azt a félreértést akarják a fiatalok tisztázni, hogy a városban látható rongálások nem kapcsolhatók össze az általuk űzött sporttal. Mivel a fórumban ecsetelték helyzetüket, ezért megnéztük azt a pályát melyről sokan azt tartják, hogy milyen jó hely a fiatalok fiatal sportjának.

 

 

 

A Sportszálló mögötti volt kézilabda pályán egy pár raklap és pár összehegesztett csövet találtunk, mely jó is lenne a gyakorlásra, de ahogy mi bejutottunk a pályára úgy más is. A fiatalok által épített jump-okat (ugratókat)sűrűn szétverték, a csöveket ellopták. Az ott található körülményeket már nem is lehet mondani extrémnek hanem inkább nomádnak.

A város pályázott koripálya létrehozására, de sajnos a pályázat nem nyert, így marad a léceken való ugrálás. Sokan kérdezhetik, hogy eddig is elvoltak a fiatalok valahol, de miért lett ez annyira fontos most? Ha valaki nem tudná itt a nyári szünet. A fiatalok csaknem két hónap szabadidőt kaptak, amely alatt igen sok minden történhet velük, mely a nyári élményeket gyarapítja. Számítógép nélkül is elvoltunk egy ideig, de ha belegondolunk, hogy most már vannak olyan adóbevallások, melyet csak számítógépen lehet beadni, akkor láthatjuk, hogy nem lehet és nem szabad a fejlődés útjába állni. A régi klasszikus sportágak mellett megjelennek újak, amelyeket egyenlőre extrémnek nevezünk, de évek múltán ezek lesznek a klasszikus sportok.

Szentes, 2006. 07. 04.

.