Zászlószalagot adott át a köztársasági elnök

 

 

 

Az árvízvédelmi feladatokban való tevékenységük elismeréseként dr. Sólyom László az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár részére köztársasági elnöki zászlószalagot adományozott, melyet 2006. június 2-án – ünnepi állománygyűlés keretében – személyesen kötött fel a szentesi alakulat csapatzászlajára.

 

 

Megelégedésre adhat okot, hogy a Honvédelmi Minisztérium, és a Magyar Honvédség vezetésén kívül katonáinkra a Magyar Köztársaság állampolgárai is büszkék. Mindezt az fejezi ki, hogy dr. Sólyom László köztársasági elnök személyesen jött el Szentesre, és zászlószalagot adományozott a műszaki dandár számára.

A vezérkari főnök beszédében kiemelte azt is, hogy a szentesi dandár fontos hadrendi elemét képezi a Magyar Honvédségnek. Bár a szervezet csak 1996. december 1-jén alakult, az elmúlt évek alatt mégis bebizonyította, hogy méltó utódja a jogelődjeinek, folytatja azok magas színvonalú szakmai tevékenységét. Ennek a munkának lehettünk tanúi, amikor a délszláv háborút követően a Magyar Honvédség egy műszaki kontingenssel vett rész a békefenntartásban.

 

 

 

Kovács István vezérőrnagy, a műszaki dandár parancsnoka beszédében kiemelte: nagy megtiszteltetés a szentesi katonák számára, hogy a köztársasági elnök zászlószalagot adományozott a dandárnak, ezzel is elismerve az állomány eredményes és magas szintű munkáját. A dandár, mint a Magyar Honvédség egyetlen műszaki alakulata speciális képességével, felkészült állományával és technikájával szerves része a Magyar Köztársaság katasztrófavédelmi rendszerének.

Szentes, 2006. 06. 07.

.