Ünnepi könyvhét a könyvtárban

 

 

 

Több mint ezer író-olvasó találkozó és közel 300 új kiadvány várta országszerte az érdeklődőket a 77. Ünnepi Könyvhéten. A gazdag kiadói kínálat mellett számos irodalommal kapcsolatos rendezvényt, koncertet tartottak június 12-ig.

Az ünnepi könyvhét gondolata 1927-ben született a neves zsurnaliszta és művészettörténész Supka Géza ötletéből. Első alkalommal két évvel később rendeztek könyvfesztivált a budapesti Vörösmarty téren, az idén 77. életévébe lépett sorozat pedig szinte példanélküli Európában és a világon is.

 

 

 

Szentesen az ünnepi könyvhét eseményeit Szűcs Lajos alpolgármester nyitotta meg 2006. június 8-án a könyvtárban. Sajnos az aznapi eső nem tette lehetővé, hogy a könyvtár előtt könyvárusító sátrat állítsanak fel, de a könyvmustra nem maradt el. A könyvtár előterében megtartott könyvbörze után hallhattuk Dr. Jelenits István Széchenyi-díjjal kitüntetett irodalomtörténész piarista atya előadását a "Mai magyar irodalom"-ról.

Az előadó egy mondatot olvasott fel a Magyar Költészet Antológiájából, mely Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című "verse".

Az előadás hanganyagából részlet ITT hallgatható meg!

 

 

Szentes, 2006. 06. 15.

.