Tömegszerencsétlenség a ligetben

 

 

 

Tömegszerencsétlenség helyszíne volt a szentesi Széchenyi-liget 2006. május 31-én. Ekkor ugyanis egy gyerekek által vezetett Trabant fának ütközött. A sofőr nem volt bekötve és fejsérülést szenvedett. Utasa menet közben almát evett és az ütközés során rossz útra tévedt az alma és az fullasztotta.

 

 

 

A liget másik részén ugyanabban az időben gyerekek játszottak és játék közben egy fáról akartak leugrani, de az ugrás közben rosszul landoltak, így az egyik gyermek elvesztette az eszméletét, a másik fájlalta a lábát és karjából lüktető vér folyt, mert egy drót felsértette csuklóját. Még ez sem volt elég a sorsnak, mert a Családsegítő Központ udvarán lévő játszótéren mászókáról esett le két gyerek, akik a karjukon sérültek. Az egyiknek szög fúródott a tenyerében a másik nyílt törést szenvedett.

 

 

 

Sajnos még mindig nem lehet abbahagyni a történteket, mert a strand területén a termál medencében egy férfi lett rosszul és már levegőt sem vett, de közben petárdát dobtak a strand hátsó részén a található szalonnasütőben, ami felrobbanás közben a parazsat szétvetette az ott tartózkodókra és súlyos égési sérülést szenvedtek.

Na jó itt befejezzük, de volt még egy koponyalapi törés is az üdülőházaknál, de mindenkinek feltűnhet, hogy a sors ennyire nem lehet kegyetlen hozzánk!

Hát nem is, de a helyszínek jó alkalmat teremtettek a Megyei Elsősegélynyújtó Verseny résztvevőinek, hogy bemutassák tudásukat a gyakorlatban. Ezek a helyszínek képzelt helyszínek voltak, és a bajba jutottak csak játszották sérüléseiket. A vér sem volt igazi, azaz igazi málnaszörp volt egy kis ecettel keverve, hogy azért a sérült se örüljön.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a képeken látható mozdulatok (fogások) nem biztos, hogy helyesek, ezért senki se a látottak alapján mentse a vízben fuldoklót. Talán a medence közeli helyszín volt a legélethűbb, mert az eligazítás közben már kiabált is a vízimentő, hogy segítsenek a fiatalok. Volt aki leblokkolt a hirtelenségben, de volt aki azonnal tettre kész volt.

 

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Általános Iskolai kategória:

1. Kisteleki Általános Iskola

2. Hunyadi János Általános Iskola, Szeged

3. Fábiánsebestyéni Általános Iskola

 

Középiskolai kategória:

1. Eötvös József Gimnázium, Szeged

2. József Attila Gimnázium, Makó

3. Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola, Szentes

 

Szentes, 2006. 06. 08.

.