Margó óvó néni kapta a gyűrűt

 

 

 

Az Apponyi téri Óvodai Munkáltató Körzet óvodáiban minden tanév (?) végén évértékelő értekezletet tartanak, amelyet minden óvónő nagyon vár, ugyanis ekkor szavazzák meg, hogy ki kapja meg az egész éves munkája alapján az Óvodagyűrűt.

Ebben az évben nem titkos szavazással döntötték el a gyűrű sorsát, hanem közfelkiáltással Margó óvó néni, Pohánka Árpádné kapta meg a gyűrűt, ugyanis ez az év volt az utolsó melyet az óvodában dolgozott, mint aktív óvónő. Nyugdíjba vonul 32 év pedagógiai munka után.

 

Pedagógusi tevékenységét 1974-ben kezdte az akkori Barneváli Óvodában, ahonnan 1991-ben áthelyezésre került az Apponyi Téri Óvodai Munkáltatói Körzethez, mivel a vállalat a város számára átadta az intézményt, de mindvégig a Klauzál Utcai Óvodában dolgozott. Biztos szakmai tudását és tapasztalatát mindig a gyermekek megismerésére, segítésére, fejlesztésére fordította. Elfogadó, gyermekszerető és tisztelő egyéniség. Segítette a főiskolai hallgatók szakmai gyakorlatát. A szülők tisztelik és nagy tekintélyt vívott ki magának csendes, türelmes magatartásával, nyitott, értő figyelemmel történő meghallgatásukkal, tapintatos tanácsaival.

 

 

Az eddigi gyűrűtulajdonosok: Szabóné Vona Krisztina, Palástiné Kunos Marianna, Kiss Attiláné,

Pohánka Árpádné, Nagy Ágnes, Garai Ferencné, Nagy Ildikó

Szentes, 2006. 06. 26.

.