Hazaértek 3335 km-es útjukról

 

 

 

Csendes Zoltán és Baranyi Antal már az elmúlt évben több ezer kilométert kerékpároztak nyári kirándulásuk alkalmával, de az idén úgy indultak el, hogy jönnek haza.

Ez nem jelent mást, minthogy 2006. június 1. este autóval vágtak neki nyugat Európának, és Usztrunul Norbert támogatásával eljutottak a holland tengerpartra. Ott pattantak nyeregbe, így a túrájuk úgy kezdődött, hogy egy kis kerülővel irány Magyarország, irány Szentes.

 

 

 

Hollandiából másodikán délben indultak el, végig a tengerparton, majd a belga tengerparton folytatták útjukat. Franciaországban a normandiai partvidéket tekerték át Diepe-ig. Ott lekanyarodtak dél felé, és sok morfondírozás után kihagyták Párizst, mert az ott való kerekezés az felér egy budapesti túrával és a nagyváros helyett inkább a természetet választották a fiúk.

Ruen-nél érték el a Szajna partot, majd déli irányba haladva a Loire folyó mentén jutottak el Digon-ig. Egy „kis” tekerés után jött a Genfi tó és környéke, és jött a Mount Blanc, ami után az Alpok hegyvonulatait kellett többször meghódítanunk.

 

 

 

Az útjuk során a legmagasabb pont az Edelweisspitze volt (2571 m) amit nehezen, de mégis megmásztak. Felfelé a negatív sebességrekordot is megdöntötték, de lefelé is. A hegyről a legnagyobb gurulási sebessége a fiúknak 89,6 km/h.

 

 

 

Magyarország sem maradt rekord nélkül a fiúk számára, mert Toncsi egymaga egy nap 204 km tekert egyedül (Keszthelytől Soltig).

 

 

 

Jöhet a kérdés, hogy a magyarországi szakaszon „Hová tűnt Zoli?”. Éppen az osztrák Alpokban jártak, amikor jött a hír, hogy következő héten kedden, Zolinak Szentesen fontos dolga akadt. Sokat gondolkodtak, hogy mitévők legyenek, és nem volt más megoldás, mint belelépni a pedálba. Éppen a Balatonig sikerült eljutniuk és ott Zoli vonatra szállt, hogy hogy még időben hazaérkezzen.

 

 

 

Toncsi pedig a maga „laza” tempójában kerekezett haza. A hazaérkezésük délutánján már a két fiú együtt érkezett meg Csongrád felől, és a Luther téren várták őket a szülők és a barátok.

Felejthetetlen volt számukra az elmúlt 25 nap, amely során 178 órát töltöttek a nyeregben, és összesen 22530 méter szintkülönbséget küzdöttek le.

Még több kép az útról ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2006. 06. 29.

.