Gyűjtik az aláírást

 

Többen kérdezték, hogy hol és mikor tudják aláírni az orvosperben elítélteknek a kegyelmi kérvényét, melyet a a köztársasági elnöknek kívánnak eljuttatni.

 

 

Akik aláírásukkal kívánják támogatni a kegyelmi kérvényt, azok hétfőtől péntekig megteheti a Kossuth utcai Füsti Cukrászda teraszán minden nap 15.00 és 18.00 óra között.

 

A kérvény fejlécében az alábbi olvasható:

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Ismereteink szerint a Magyar Köztársaság bírósága jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte dr Geönczeöl Tibort, a szentesi kórház főorvosát és dr Kovács Ágnest, a szentesi kórház volt igazgatóját . Mi az ügy jogi részleteit nem ismerjük; lehetséges, hogy a jog betűje szerint ő valóban vétkes. Ám mivel mi, szentesi polgárok ismerjük példaértékű szakmai-közéleti tevékenységét, emberi hitelét, abban biztosak vagyunk, hogy a szűkebb és tágabb közösségünknek ő kárt okozni nem akart. Ezért igazságérzetünkkel ellentétesnek, túlságosan súlyosnak tartjuk a letöltendő szabadságvesztést tartalmazó ítéletet. Így tisztelettel arra kérjük a Köztársasági Elnök Urat, hogy éljen alkotmányos jogával: gyakoroljon kegyelmet, és dr Geönczeöl Tibor és dr Kovács Ágnes büntetését függessze fel.

Szentes, 2006. 06. 26.

.